FOTO 18-ročný Martin na smrť dobil dôchodcu pre 50 eur, hrozí doživotie

NETKY.SK • 8 Február 2016, 14:17 • 2 min
FOTO 18-ročný Martin na smrť dobil dôchodcu pre 50 eur, hrozí doživotie

DETVA - Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici obvinil 18-ročného Martina z Hriňovej z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Mladík mal v piatok 5. februára večer pri autobusovej stanici v Detve pripraviť o život 61-ročného muža z Hriňovej.

slovakia

left justify in out

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej obvinený v čase medzi 19.00 až 20.00 h oslovil 61-ročného muža, aby mu dal cigaretu. "Keď mu povedal, že nemá, začal mu vytýkať, že klame a navrhol mu, aby si s ním išiel vypiť," priblížila hovorkyňa prípad.

 

Keď to muž odmietol, na Záhradnej ulici pri autobusovej stanici ho fyzicky napadol. "Udrel ho dlaňou do tváre, následkom čoho muž spadol na zem. Potom ho odtiahol za budovu pohostinstva, kde vo fyzickom útoku pokračoval."

 

Počas útoku mu z vreciek nohavíc vybral peňaženku a dvojeurovú mincu. Potom, ako sa muž začal bránil, opätovne ho fyzicky napadol a keď ostal nehybne ležať, prehľadal mu oblečenie a z miesta odišiel. V peňaženke napadnutého muža našiel dve bankomatové karty a z jednej z nich uskutočnil výber 50 eur.

 

Poškodenému spôsobil zranenia s následkom smrti, príčinou ktorej bolo vdýchnutie krvi pri mnohopočetných zlomeninách tváre a spodiny lebečnej.

 

Operatívnou činnosťou kriminalisti zo Zvolena podozrivého muža v krátkom čase vypátrali a zadržali. Po vykonaní procesných úkonov bol umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvinený bol v minulosti súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť aj za zločin ublíženia na zdraví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies