Lekárom v poliklinike kraj znížil nájom

NETKY.SK • 22 September 2013, 11:08 • 2 min
Lekárom v poliklinike kraj znížil nájom

NITRA - Po znížení ceny o 36 percent budú lekári platiť 17 eur za meter štvorcový ročne.

slovakia

left justify in out

Lekárom, ktorí majú ambulancie v Poliklinike Štúrovo, znížil Nitriansky samosprávny kraj nájomné o 36 percent. Kraj chce zabrániť tomu, aby z priestorov odišli. V posledných rokoch totiž dostávajú návrhy od spoločností prevádzkujúcich lekárne na účasť v projektoch výstavby menších zdravotných stredísk v Štúrove. „Hrozba odchodu lekárov z polikliniky je z roka na rok väčšia, preto je nutné zaviazať lekárov pôsobiacich v našej budove podpísaním nového dodatku, kde sa za 36-percentné zníženie nájomného zaviažu užívať priestory aspoň päť rokov od podpisu,“ upozornil kraj listom riaditeľ Polikliniky Štúrovo Ondrej Csékus. Poslanci takéto riešenie schválili.

V budove polikliniky je 35 ambulancií, lekári sa tu prenajímajú približne 1 830 metrov štvorcových plochy a ročne zaplatia na nájomnom 48 620 eur. Na jednu ambulanciu to je 26,56 eura za meter štvorcový ročne, po znížení ceny o 36 percent lekári zaplatia 17 eur. Predstavuje to minimálnu výšku nájomného za prenájom priestorov v zdravotníckych zariadeniach, ktorú stanovujú Zásady hospodárenia s majetkom Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

O zníženú cenu nájmu s podmienkou zaviazania sa na prenájom priestorov na päť rokov prejavilo záujem 24 nájomcov, ostatní ešte ponuku zvažujú. Pre kraj bude výpadok z nájomného pre 24 ambulancií znamenať zníženie príjmov o 14 135,96 eura ročne. Rozdiel sa však podarí vykryť zo zvýšeného príjmu z prenájmu priestorov lekárni, ktorý bude tento rok o 25 660 eur vyšší ako vlani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona