Prešovským lekárom sa podarilo obete víkendových bleskov stabilizovať

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 12:48 • 2 min
Prešovským lekárom sa podarilo obete víkendových bleskov stabilizovať

PREŠOV – Všetci traja pacienti, ktorých po sobotňajšom zásahu bleskom v Kluknave previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove, sú mimo ohrozenia života. Ich stav je stabilizovaný.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková, jednu pacientku už prepustili do domáceho liečenia. Ďalšia zranená žena ostáva na pozorovanie na oddelení úrazovej chirurgie. Pacienta, ktorého na mieste nešťastia resuscitovala rýchla lekárska služba a bol pôvodne prijatý na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, dnes preložili na oddelenie úrazovej chirurgie. Jeho stav je stabilizovaný. Ide o muža, ktorého manželka úder blesku neprežila.


Aj stav piatich zranených, ktorí boli po zásahu bleskom počas púte pri kostolíku sv. Anny v katastri obce Kluknava hospitalizovaní v krompašskej nemocnici, je stabilizovaný. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ krompašskej nemocnice Miroslav Kraus, "stav pacientov je bez zhoršenia a stabilizovaný, potrebujeme ešte urobiť viaceré vyšetrenia a zabezpečujeme potrebnú liečbu." Tínedžer, ktorý utrpel popáleniny, sa bude liečiť dlhší čas. "Jeho stav však nie je taký, aby sme ho museli previezť,“ povedal Kraus.


Nešťastie sa stalo v sobotu 25. júla podvečer počas svätej omši pri kostolíku sv. Anny v Kluknave v okrese Gelnica, kde do ľudí pod stromami udrel blesk. Jedna 39-ročná žena na mieste zomrela. Osem ľudí hospitalizovali v krompašskej a prešovskej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies