Lekárnici oslavujú svetový deň, má poukázať, že pomáhajú

NETKY.SK • 25 September 2015, 11:00 • 2 min
Lekárnici oslavujú svetový deň, má poukázať, že pomáhajú

BRATISLAVA – Aj slovenskí farmaceuti sa dnes pripájajú k oslavám Svetového dňa lekárnikov. Slovenská lekárnická komora (SLeK) chce v tejto súvislosti i pri príležitosti blížiaceho sa 25. výročia konania ustanovujúceho snemu SLeK poukázať na lekárnikov vo svetle pomáhajúcej profesie.

slovakia

left justify in out

Výročie si komora pripomenie organizovaním viacerých podujatí a vyhlásením "Roka farmaceuta ako pomáhajúcej profesie". Zároveň udelí ocenenie farmaceutom, ktorí robia dobré meno lekárnickému stavu.

 

Na tento deň stanovila Svetový deň lekárnikov Medzinárodná farmaceutická federácia (FIP) – globálna federácia národných asociácií lekárnikov a vedeckých pracovníkov. Ten tohtoročný slúži aj na zdôraznenie významu budovania dôvery a úzkej spolupráce medzi poskytovateľmi lekárenskej starostlivosti s pacientmi, ako aj ostatnými zdravotníckymi pracovníkmi v snahe zaistiť najlepšiu možnú kvalitu zdravotnej starostlivosti.

 

V deň výročia ustanovujúceho snemu udelí SLeK ocenenie Artemide Zattiho, lekárnika známeho vytrvalým a nezištným postojom v pomoci chudobným pacientom, farmaceutom na základe nominácií verejnosti a takýmto spôsobom poďakuje za šírenie dobrého mena lekárnického stavu. Tento deň pripadne na 13. november a desiati farmaceuti získajú ocenenie "Artemide – uznanie SLeK za spoločenský prínos lekárnika".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies