Lekárka z Košíc mala falšovať potvrdenia o očkovaní! Už ju rieši polícia

NETKY.SK • 7 December 2021, 20:28 • 2 min
Lekárka z Košíc mala falšovať potvrdenia o očkovaní! Už ju rieši polícia

KOŠICE – Mladý muž, ktorý skončil na covidovom oddelení najprv lekárom tvrdil, že je zaočkovaný. Keď sa mu postupne zhoršoval zdravotný stav, priznal, že žiadnu vakcínu nedostal a certifikát je falošný.

slovakia

left justify in out

Lekárku z Košíc, ktorá mala vydávať falošné potvrdenia o očkovaní proti ochoreniu Covid-19 svojim pacientom, už rieši polícia. K podvodu sa priznal pacient, ktorý sa s koronavírusom lieči v nemocnici. Po jeho prijatí lekárom tvrdil, že je zaočkovaný. Keď sa však jeho zdravotný stav začal zhoršovať, vyšiel s pravdou von.

 

img

 

Muža údajne zaočkovala

Ako informoval košický Korzár, Univerzitná nemocnica L. Pasteura už podala trestné oznámenie. Lekárka, na ktorú pacient ukázal prstom, uviedla, že očkovanie proti Covid-19 nepodporuje, ale tohto pacienta údajne zaočkovala.

 

„Vidím v tom určité riziká, ktoré sa klinikou potvrdzujú. To znamená, že po očkovaní chodia pacienti s rôznymi komplikáciami. Takže moje meno môže byť spájané s tým, že mám k tomu naozaj taký rezervovaný postoj,“ uviedla lekárka ešte počas minulého týždňa pre televíziu JOJ. K prípadu sa nebude viac vyjadrovať, keďže je v štádiu riešeniav hre je jej dobré meno a profesijná budúcnosť

 

img

 

Ako píše Korzár, ide o všeobecnú praktickú lekárku, ktorá sa venuje aj rôznym alternatívnym spôsobom liečby, ako tradičná čínska medicína či akupunktúra, ktoré sú v našich zemepisných šírkach menej rozšírené.

 

Rozhodnutie pacientov rešpektuje

Na otázku, či svojim pacientom odporúča alebo ich naopak odrádza od vakcinácie, uviedla, že ak sa pacient rozhodne nechať zaočkovať, rešpektuje jeho rozhodnutie.

 

Muža z covidového oddelenia, ktorý na ňu upozornil, nepozná. Videla ho iba raz, keď mu podala dávku vakcíny. Dodala, že nerozumie, ako vznikol celý incident, pretože certifikát o očkovaní vydaný v jej ambulancii dostanú iba pacienti, ktorých zaočkujú

 

img

 

Ako informovala televízia Markíza, spomínaný pacient mal dostať dve fiktívne vakcíny Pfizer„Vylučujem, že by som vydávala potvrdenia nezaočkovaným,“ zdôraznila a zároveň priznala, že sama je zaočkovaná iba jednou dávkou.

 

Za vystavovanie falošných potvrdení o vakcinácii, hrozí lekárom tisíceurová pokuta. V čase, kedy je vyhlásený núdzový, stav je výška sankcie 1 500 eur. Osobu, ktorá certifikát vydá alebo používa, môže stihnúť až dvojročný trest za mrežami, ak polícia vyhodnotí, že ide o trestný čin. Za vystavenie takéhoto potvrdenia sú Slováci ochotní zaplatiť od 200 do 500 eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona