Lekári žilinského interného oddelenia podpísali dohodu s vedením nemocnice

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 15:59 • 2 min
Lekári žilinského interného oddelenia podpísali dohodu s vedením nemocnice

ŽILINA - Lekári Interného oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina, ktorí boli od 27. februára vo výpovednej dobe, podpísali dnes dohodu s vedením FNsP Žilina a na Interné oddelenie sa vracia desať lekárov. TASR o tom dnes informoval predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

slovakia

left justify in out

„Som veľmi rád, že štrnástim lekárom sa podarilo vybojovať lepšie podmienky pre pacientov interného oddelenia FNsP Žilina. Hoci museli ohroziť svoje živobytie a vyše mesiaca boli terčom rôznych útokov, podarilo sa im vybojovať viac lôžok pre pacientov a rekonštrukciu oddelenia, ktoré nespĺňalo hygienické štandardy. Za to im patrí veľká vďaka kolegov i pacientov,“ uviedol Visolajský.
     

Zdôraznil, že je hrdý na týchto lekárov, ktorí sú členmi LOZ, aj na to, že sa za nich postavili ostatní lekári z celého Slovenska. „Chcem zdôrazniť, že tak ako pri kauze bielenia v Nitre, aj pri riešení katastrofálnej situácie v žilinskej nemocnici boli nevyhnutné reportáže novinárov a svedectvá pacientov, ktorí sa tiež pričinili o zlepšenie podmienok pacientov v žilinskej nemocnici,“ podotkol šéf LOZ.
     

Zástupcovia odborových organizácií z FNsP Žilina sa vo štvrtok (16.4.) na 11-hodinovom rokovaní dohodli s vedením nemocnice, že 64 sestier a desať lekárov dnes stiahne výpovede. "Kríza v žilinskej nemocnici v zmysle výpovedí sestier a lekárov je v tejto chvíli zažehnaná. Práve podpísanie dohody je pre nás začiatok. Čaká nás veľa práce, mňa aj mojich kolegov. Je to nový začiatok a ideme pracovať, aby sme túto nemocnicu dostali tam, kam patrí," povedal po rokovaní riaditeľ FNsP Žilina Pavol Drugaj.
     

Konečnú dohodu vedenia FNsP Žilina so zamestnancami dnes privítal aj minister zdravotníctva Viliam Čislák. Dohoda je podľa neho v zmysle podmienok, o ktorých rokoval počas návštevy žilinskej nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies