Lekári združení v ZAP-e sa definitívne dohodli na spolupráci s Dôverou

NETKY.SK • 30 Október 2017, 10:58 • 2 min
Lekári združení v ZAP-e sa definitívne dohodli na spolupráci s Dôverou

BRATISLAVA - Lekári združení vo Zväze ambulantných poskytovateľov (ZAP) sa v piatok (27.10.) dohodli so súkromnou zdravotnou poisťovňou Dôvera na znení zmluvných podmienok od novembra.

slovakia

left justify in out

"Po niekoľkých mesiacoch náročných rokovaní tak pokračujeme aj naďalej v zmluvnom vzťahu, tak ako doteraz," povedal Matej Štepianský, PR špecialista Dôvery. Dohodu potvrdila aj výkonná riaditeľka ZAP Zuzana Dolinková.

 

Poistenci tak podľa Štepianského majú zabezpečenú zdravotnú starostlivosť bez akýchkoľvek obmedzení, teda v štandardnom režime. "Základom dohody je zvýšenie platieb zmluvným lekárom, ktorých zastupuje ZAP, o päť percent k 1. novembru a zavedenie parametrov na meranie zvýšenia kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti. Naši poistenci by teda mali z dlhodobého hľadiska dostávať vyššiu kvalitu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti," doplnil.

 

Lekári združení vo Zväze ambulantných poskytovateľov sa o nové zmluvy sporili so súkromnou poisťovňou od leta. Od prvého októbra ohlásilo nezmluvný vzťah s Dôverou asi 2000 ambulancií, ide približne o jednu tretinu lekárov na Slovensku.

 

Ambulancie neboli spokojné s výškou platieb, ktoré im ponúkala. Začiatkom októbra obe strany ohlásili dohodu na zmluvných podmienkach od novembra. Ešte minulý týždeň však zväz kritizoval prístup k jej plneniu. Nepáčilo sa mu, že pätpercentné navýšenie nemá byť plošné, ale priemerné. Podľa Dolinkovej sa nakoniec platby navýšia plošne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies