Lekári z Ruska pomôžu Srbsku

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 18:49 • 2 min
Lekári z Ruska pomôžu Srbsku

MOSKVA - Spoločná Rusko-Srbská brigáda lekárov, navštívi viac ako 40 neprístupných oblastí Srbska. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

Koncom júla, pod záštitou "Ruskej humanitárnej misie" začína humanitárny projekt, úlohou ktorého je, pri pomoci kvalifikovaných ruských a srbských lekárov, navštíviť viac ako 40 neprístupných osád v západnej časti Srbska, počas dvoch týždňov. 
     

Tento projekt je obzvlášť dôležitý pre starších ľudí žijúcich mimo veľkých zdravotných centier, ktorí nemajú vždy možnosť získať kvalitnú lekársku starostlivosť.
     

"Ruská humanitárna misia" - je to mimovládna Ruská organizácia, ktorá profesionálne poskytuje humanitárnu pomoc v zahraničí. Nielenže vyvíja a realizuje vzdelávacie, lekárske, humanitárne projekty a programy núdzovej pomoci, ale má plnú logistickú výbavu. Nový projekt na prípravu spoločných Rusko-Srbských tímov lekárov - jeden z najväčších projektov misie. 
       

Projekt sa začne koncom júla. Prvá skupina lekárov  bude zahŕňať odborníkov - kardiológov a prekladateľa. Ako technická podpora bude použitá mobilná klinika, ktorá na konci projektu zostane v meste Požega, kde ju budú môcť využívať miestni špecialisti bezplatne. Predpokladá sa, že brigádne sily môžu poskytnúť denný príjem až 80 osobám. 
Plánuje sa rozšíriť túto iniciatívu aj na ďalšie regióny Srbska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies