Lekári vypočuli prianie pacienta. Na hrudi mal vytetovaný nápis: Neoživovať

NETKY.SK • 4 December 2017, 21:32 • 2 min
Lekári vypočuli prianie pacienta. Na hrudi mal vytetovaný nápis: Neoživovať

BRATISLAVA - Vyplniť prianie pacienta sa rozhodli lekári v nemocnici v Miami na Floride po tom, čo prijali muža v bezvedomí, ktorý mal na kľúčnej kosti vytetovaný veľký nápis "Neoživovať", v angličtine "Do not Resuscitate". Slovíčko "not" bolo dokonca podčiarknuté, a pod nápisom bol aj mužov podpis. Pacient nemal pri sebe doklady a mal v krvi značné množstvo alkoholu.

slovakia

left justify in out

Ako informuje americký denník The New York Times, lekári si najprv nevedeli rady, či odkaz na jeho hrudi brať vážne, alebo muža oživovať aj napriek nemu. Po úvodných pokusoch priviesť ho k vedomiu, ktoré však boli neúspešné, sa preto obrátili na experta z oblasti medicínskej etiky, ktorého verdikt znel - neoživovať. Lekári jeho radu uposlúchli, do invazívnejších foriem oživovania sa už nepustili a muž zakrátko zomrel.

 

img

 

 


Osloveným expertom bol šéf miamského Inštitútu pre bioetiku a zdravotnú politiku Kenneth W. Goodman, ktorý pre The New York Times povedal: "Máme tu chlapíka, ktorý absolvoval náročný proces tetovania, ktorý si dal podčiarknuť slovíčko "nie" a navyše sa pod tento nápis podpísal. Toto všetko by ste nerobili, a nepozerali sa na ten nápis každý deň v zrkadle, ak by ste to tak aj naozaj nemysleli."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies