Lekári varujú: TOTO s vami spraví vypitie plechovky kolového nápoja

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 07:00 • 2 min
Lekári varujú: TOTO s vami spraví vypitie plechovky kolového nápoja

BRATISLAVA – Pijú ho milióny ľudí a je najpredávanejším nápojom na svete. Jeho sladkú chuť milujú všetci, avšak dobrá chuť si vyberá svoju daň. Firma Renegade Pharmacist zverejnila zoznam vecí, ktoré sa dejú s našim telom po vypití kolového nápoja v priebehu jednej hodiny.

slovakia

left justify in out

Po desiatich minútach – Do tela sa dostane asi 10 čajových lyžičiek cukru (Je to 100% dávka odporúčaného denného množstva). Pri takomto jednorázovom množstve cukru by ste sa mali povracať avšak kyselina fosforečná ho vo vašom tele zadrží.

 

Po dvadsiatich minútach – Stúpne hladina cukru v tele, čo spôsobí nával inzulínu. Pečen začne cukor okamžite meniť na tuk.

 

Po štyridsiatich minútach – Do celého tela sa dostane kofeín. Zvýši sa krvný tlak, rozšíra sa zreničky a pečeň pumpuje cukor do krvi. Receptory v mozgu sa zablokujú a bránia vám zaspať.

 

Po trištvrte hodine – Telo produkuje dopamín, ktorý v mozgu stimuluje centrum radosti. Rovnako funguje aj heroín.

 

Hodina – Kyselina fosforečná naviaže vápnik, magnézium a zinok a zrýchli sa metabolizmus. Je to spôsobené veľkou dávkou cukru a umelých sladidiel, ktoré taktiež zvýšia vylučovanie vápnika z tela.

 

Po hodine – Musíte ísť močiť a vylúčite všetky dôležité minerály z tela. Eufória v tele sa vytratí, hladina cukru v krvi klesne a príde podráždenie a agresivita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies