Lekári v Rusku demonštrovali proti reforme zdravotníctva

NETKY.SK • 1 December 2014, 09:52 • 2 min
Lekári v Rusku demonštrovali proti reforme zdravotníctva

MOSKVA - Niekoľko tisíc ľudí sa v nedeľu zúčastnilo na demonštrácii v centre ruskej metropoly Moskva, kam prišli vyjadriť svoj odpor k vládnej reforme zdravotníctva, ktorá predpokladá rušenie nemocníc a prepúšťanie lekárov.

slovakia

left justify in out

Úrady avizujú potrebu modernizovať zdravotnícky systém fungujúci bez väčších zmien od čias niekdajšieho Sovietskeho zväzu. Dôsledkom okrem iného bude aj zatvorenie takmer 30 nevýkonných moskovských zariadení a prepustenie tisícov lekárov. Stať by sa tak malo už začiatkom budúceho roka. Lekári odmietajú aj ponuku na jednorazové odškodné či možnosť rekvalifikačných programov.

 

Prítomní preto vyzývali na rezignáciu starostu Sergeja Sobjanina, blízkeho spojenca prezidenta Vladimira Putina, ktorý podľa agentúry AP počas predvolebnej kampane pred takmer tromi rokmi sľúbil výrazné zvýšenie platov lekárov do roku 2018. Na transparentoch sa objavili heslá Šetrite peniazmi na vojne, nie na lekároch. Obdobné demonštrácie sa cez víkend konali aj v Petrohrade, Valdivostoku a dalších mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies