Lekári v moldavskej nemocnici operujú pacientov s pracovným náradím, odhaľuje video

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 17:22 • 2 min
Lekári v moldavskej nemocnici operujú pacientov s pracovným náradím, odhaľuje video

MOSKVA - Moldavskí lekári v kišiňovskej detskej nemocnici roky používajú pri operáciách rozličné náradie namiesto chirurgických pomôcok, na ktoré údajne nemá vedenie nemocnice peniaze. Vyplýva to z videozáznamu zverejneného moldavským denníkom Panorama.

slovakia

left justify in out

Záznam zachytáva troch doktorov a jednu zdravotnú sestru, ako s pomocou vŕtačky robia dieru do lakťa uspatého detského pacienta. Následne použili klasické kombinačky na odstránenie tkaniva. Video v pondelok zverejnil nespokojný chirurg Grigore Rusanovsči, ktorý operáciu vykonával. V nemocnici Valentin Ignatenco vraj používajú aj kladivo a dláto na lámanie kostí.

Možnosť, že by tak skutočne v nemocnici operovali, pobúrila okrem verejnosti aj premiéra postsovietskej krajiny Iurieho Leancu, ktorý nariadil vyšetrenie situácie v dotknutej nemocnici. Ministerstvo zdravotníctva i šéf nemocnice Nicolae Starciuc takéto praktiky rázne odmietlo. Pri prehliadke žiadne spomínané náradie údajne nenašli. Moldavsko je však najchudobnejšou krajinu v Európe a zdravotný stav jeho obyvateľov podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) výrazne upadá. Dôvodom je nedostatok finančných prostriedkov a zlá vybavenosť nemocníc, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Operácia detského pacienta pomocou pracovného náradia - video nie je vhodné pre osoby do 18 rokov a pre slabšie povahy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies