Lekári v júli na podnet Sociálnej poisťovne ukončili takmer tritisíc PN

NETKY.SK • 21 September 2014, 09:56 • 2 min
Lekári v júli na podnet Sociálnej poisťovne ukončili takmer tritisíc PN

BRATISLAVA - Ošetrujúci lekári na podnet Sociálnej poisťovne (SP) ukončili v júli takmer 3 tisíc dočasných práceneschopností (PN).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca SP Peter Višváder. "Spolu posudkoví lekári skontrolovali opodstatnenosť 46 888 vypísaných dočasných pracovných neschopností a z tohto počtu odporučili ošetrujúcim lekárom ukončiť 3 223 dočasných PN," uviedol. Ošetrujúci lekári na podnet posudkových lekárov Sociálnej poisťovne napokon v júli ukončili 2 983 "péeniek", čo predstavuje 92,6 % všetkých podnetov.

 

V minulom roku vykonali posudkoví lekári SP v ambulanciách ošetrujúcich lekárov spolu 31 508 kontrol posudzovania spôsobilosti na prácu. Skontrolovali pritom 648 756 prípadov dočasnej pracovnej neschopnosti. Pre neopodstatnenosť ďalšieho trvania práceneschopnosti ošetrujúci lekári ukončili dočasnú PN v 79 753 prípadoch, čo bolo 12,3 % zo všetkých kontrolovaných prípadov. Poisťovňa pravidelne u lekárov i u poistencov vykonáva kontroly opodstatnenosti dočasnej práceneschopnosti a dodržiavania liečebného režimu, čím sa snaží zabrániť zneužívaniu sociálneho systému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona