Lekári v Chorvátsku liečia novú vlnu migrantov, chladné počasie ohrozuje aj deti

NETKY.SK • 28 September 2015, 11:51 • 2 min
Lekári v Chorvátsku liečia novú vlnu migrantov, chladné počasie ohrozuje aj deti

ZÁHREB - Lekári v Chorvátsku ošetrujú malé deti vystavené klesajúcim teplotám, ktoré zhoršili ťažkú situáciu utečencov a migrantov putujúcich celé dni v nádeji, že sa dostanú do bezpečia Európy.

slovakia

left justify in out

Nová skupina migrantov prešla v nedeľu večer zo Srbska do Chorvátska cez hranicu neďaleko malej dediny Bapska. Ľudia kráčali cez srbské obilné polia a lesy, na čo prešli malou bránkou, ktorá označuje hranicu medzi Srbskom a Chorvátskom. Lekár Vladimir Božič z humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) vyhlásil, že lieči mnoho chorých malých detí.


"Liečil som mesačné bábätko, dokonca jedno pätnásťdňové," povedal Božič, ktorého citovala tlačová agentúra AP. Dobrovoľníci z Úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) rozdávali prikrývky, horúce nápoje a jedlo týmto ľuďom, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom a chudobou na Blízkom východe, v Afrike či Ázii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies