Lekári to s nimi vzdali, ale Boh mal iný názor

NETKY.SK • 29 Máj 2020, 06:17 • 2 min
Lekári to s nimi vzdali, ale Boh mal iný názor

Kedy do pohára trpezlivosti a znesiteľnosti dopadne tá povestná posledná kvapka?

slovakia

left justify in out

Nie je to ťažké
Nie je ťažké si to predstaviť, pretože raz či dvakrát to vtrhne ako hurikán do každého života. Pozná sa to tak, že dôvodov proti je oveľa viac ako tých, čo by boli v pozitívnej opozícii a hovorili by v prospech áno namiesto nie.

 

img

 

Deje sa to, keď sila nie a nie predrať sa, keď je unavené nielen telo, ale aj duša. Fyzická vyčerpanosť sa dá dospať, dá sa vyležať a presnívať v hodinách ničnerobenia. Ale tá vnútorná, to je niečo iné. Taká má v sebe zmiešaný hnev, sklamanie, smútok a chýba dôvera v čokoľvek a kohokoľvek. Aké povzbudzujúce je vedieť, že boj sa vyhrá a že to tak ostať nemusí. Ani vtedy, keď si lekár myslí opak.

 

Nechcené dedičstvo
Žena vyrastala s obavou. Predošlá generácia sa totiž potýkala s ťažkosťami otehotnieť. Trpela tým jej stará mama a aj jej matka. Vystavala si okolo seba pevnosť strachu a nedovolila nikomu a ničomu, aby sa cez ňu čo i len pokúsilo prebúrať. Vydala sa a začala sa aktívne usilovať o dieťa. Nevychádzalo to ani tak, ani tak. Absolvovala aj liečenie, lekár jej napokon oznámil, že je neplodná.

 

img

 

Ona sa s tým však nemohla zmieriť, príliš ju to ťahalo k materstvu, a tak sa utiekala k Bohu. Spoznávala kúsok po kúsku Bibliu a aj to, akú moc v sebe má jednotlivý verš. Prehlasovala, že hoci veda skončila, Boh má východisko. Verila, že sa o ňu postará. A ako to dopadlo? Rodina sa rozrástla nielen o jedno, ale o dve deti. Ani lekár tomu nerozumel.

 

Pár týždňov
Žila v usporiadanej rodine. Bola šťastná a rozvíjala vzťah s Bohom. Neočakávane sa jej oznámila krutá diagnóza. Má vraj nádor a to veľmi agresívny. Ona i jej najbližší by sa mali pripraviť na najhoršie. Dýchať bude nanajvýš dva týždne, viac času rozhodne nemá.
Žena chradla, jej telo bolo čoraz slabšie a slabšie, aj hlas jej stíchol. Napriek tomu vzala ten posledný kúsok odhodlania, ktorý jej choroba nestihla vziať a vo viere nahlas i v duchu prehovárala zdravie. Robila tak v mene Boha, cítila, že jej príbeh ešte nie je v cieli. Medicína to nazýva zázrak a je to pravda. Nezomrela, tumor stratil nadvládu a žena vďačí Bohu za záchranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies