Lekári skúmajú údajný zázrak pripisovaný Jánovi Pavlovi II.

NETKY.SK • 8 September 2010, 07:35 • 2 min
Lekári skúmajú údajný zázrak pripisovaný Jánovi Pavlovi II.

Lekári skúmajú údajný zázrak pripisovaný Jánovi Pavlovi II.

slovakia

left justify in out

img

Lekári stále analyzujú údajný zázrak pripisovaný Jánovi Pavlovi II. Uviedol to dnes poľský kňaz Slawomir Oder, postulátor beatifikačného procesu zosnulého pápeža.
      Predmetom skúmania je svedectvo staršej francúzskej mníšky, ktorá sa údajne zázračne uzdravila z Parkinsonovej choroby na príhovor Jána Pavla II. Podľa Odera sa prípad analyzuje mimoriadne dôkladne, aby sa vylúčili akékoľvek možné pochybnosti v budúcnosti.
      V médiách sa objavili správy, podľa ktorých niektorí lekári pochybujú o tom, že mníška skutočne mala Parkinsonovu chorobu, ktorou trpel aj zosnulý pápež. Podľa skeptikov mohlo v mníškinom prípade dôjsť k stanoveniu nesprávnej diagnózy.
      Proces blahorečenia Jána Pavla II. sa začal v máji 2005, len niekoľko týždňov po jeho smrti. Nový pápež Benedikt XVI. udelil v tomto prípade výnimku z cirkevných predpisov, podľa ktorých sa takýto proces môže začať až po piatich rokoch od smrti skúmanej osoby.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies