Lekári po kontrolách stopli takmer 2600 neopodstatnených práceneschopností

NETKY.SK • 11 August 2017, 12:36 • 2 min
Lekári po kontrolách stopli takmer 2600 neopodstatnených práceneschopností

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) v 1. polroku 2017 skontrolovala dodržiavanie liečebného režimu 47.358 práceneschopných poistencov. Ide o kontrolu samotných poistencov, či dodržiavajú liečebný režim predpísaný ošetrujúcim lekárom.

slovakia

left justify in out

Podozrenie na nerešpektovanie liečebného režimu zistila u 11.443 z nich a z tohto počtu ošetrujúci lekári ukončili PN-ku 2565 občanom z dôvodu, že jej trvanie nebolo naďalej medicínsky opodstatnené. Ospravedlnených ošetrujúcim lekárom bolo 8384 prípadov.

 

Ďalšou kategóriou boli prípady, keď poisťovňa zistila porušenie liečebného režimu, napr. poistenec sa nezdržiaval na určenej adrese, alebo vykonával činnosť, na ktorú bol uznaný dočasne práceneschopným. Z tohto dôvodu SP v 1. polroku zastavila nemocenské 414 poistencom v celkovej sume 38.096 eur. Za porušenie iných povinností (napr. práceneschopný neprišiel na kontrolu k ošetrujúcemu lekárovi, neoznámil poisťovni ukončenie PN do troch dní) Sociálna poisťovňa uložila 80 pokút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies