Lekári nepotvrdili u Howea tretiu mŕtvicu, prepustia ho z nemocnice

NETKY.SK • 3 December 2014, 10:30 • 2 min
Lekári nepotvrdili u Howea tretiu mŕtvicu, prepustia ho z nemocnice

NEW YORK - Lekári nepotvrdili u hokejovej legendy Gordieho Howea tretiu mŕtvicu v priebehu piatich dní, ako sa pôvodne rodina obávala. Bývalého vynikajúceho útočníka a držiteľa viacerých rekordov NHL by mali ešte v stredu prepustiť z nemocnice v texaskom Austine do domácej starostlivosti, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatšesťročný Howe, dlhoročný člen tímu Detroit Red Wings, mal prvú mozgovú príhodu 26. októbra počas návštevy svojej dcéry v texaskom Lubbocku. Druhú mŕtvicu utrpel na začiatku novembra. V pondelok ho po ďalších komplikáciách prijali na jednotke intenzívnej starostlivosti, ďalšiu mŕtvicu však lekári pri vyšetreniach neodhalili. Jeho problémy pravdepodobne spôsobila dehydratácia a vyčerpanosť, uviedol Howeov syn Murray pre CBC. Stav hokejovej legendy komplikujú aj chronické bolesti chrbta, pokročilé štádium demencie a vysoký krvný tlak.

 

Howe patrí k najväčším postavám histórie NHL. V zámorskej profilige odohral "Mr. Hockey" počas 26 sezón spolu 1767 zápasov, v ktorých strelil 801 gólov a pridal 1049 asistencií. Jeho 1850 bodov dokázali prekonať iba Wayne Gretzky a Mark Messier, s 801 gólmi je po Gretzkom druhým najlepším strelcom v dejinách súťaže. Kariéru v NHL ukončil ako 52-ročný, no ešte vo veku 69 rokov nastúpil v sezóne 1997/1998 na jedno striedanie v drese tímu IHL Detroit Vipers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona