Lekári ho vyhlásili za mŕtveho. Prebral sa len hodinu pred odpojením prístrojov

NETKY.SK • 2 Apríl 2021, 11:51 • 2 min
Lekári ho vyhlásili za mŕtveho. Prebral sa len hodinu pred odpojením prístrojov

Portál The Sun priniesol informácie o skutočne zaujímavom až neuveriteľnom prípade. Na jeho začiatku bola desivá dopravná nehoda, do ktorej sa dostal 18-ročný Lewis Roberts v meste Leek v anglickom grófstve Staffordshire. Chlapec utrpel ťažké zranenia a lekári ho helikoptérou prepravili do nemocnice.

slovakia

left justify in out


Lewisov mozog nevykazoval ani žiadnu aktivitu celé štyri dni. Mladý muž ostal napojený na prístrojoch, ktoré zaňho dýchali a podľa lekárov mal „nulovú šancu“ na prežitie. Lewis bol oficiálne vyhlásený za mŕtveho a v tomto duchu bol infromovaný aj patológ. 

 

 

Mladík sa zázrakom prebral

Ale nakoniec sa stal zázrak. Lewis začal sám od seba dýchať. Lekári si najprv mysleli, že ide o nepochopiteľnú chybu, ale prístroje ukazovali jednoznačne: chlapec sa prebral. Lewis pohyboval očami a jeho stav sa postupne začal zlepšovať. Lekári upozorňovali, že pri nehode utrpel veľmi ťažké viacnásobné úrazy hlavy. „O štyri dni neskôr lekári rodine oznámili, že sa nedá nič robiť a že Lewis, bohužiaľ, utrpel mozgovú smrť,“ uviedla jeho matka Chloe, ktorá na pomoc Lewisovi založila aj finančnú zbierku. „Keď sme sa s ním rozlúčili, rodina sa rozhodla, že jeho orgány daruje siedmim ľuďom.“


 

THANK YOU SO SO SO MUCH TO EVERY SINGLE ONE OF YOU WHO HAVE DONATED TO Lewis Roberts ON HIS GO FUND ME!!! ABSOLUTLY...

Uverejnil používateľ Jade Roberts Pondelok 29. marca 2021

 

Iba hodinu predtým, ako ho mali odpojiť od prístrojov, začal mladík sám od seba dýchať, čo môžeme považovať za zázrak, v ktorý už ani samotná rodina nedúfala. Lewis postupne začal reagovať aj na testy, či pohybovať končatinami alebo hlavou.  „Ako jeho rodina by sme sa chceli poďakovať všetkým ľuďom za ich modlitby a priania. Veľmi si to ceníme,“ uviedli Lewisovi rodičia, ktorí sa už nevedia dočkať, kedy sa Lewis vráti sa domov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies