Lekári bez hraníc zatvárajú ošetrovňu pre sýrskych utečencov v Jordánsku

NETKY.SK • 7 December 2016, 15:09 • 2 min
Lekári bez hraníc zatvárajú ošetrovňu pre sýrskych utečencov v Jordánsku

ISTANBUL - Organizácia Lekári bez hraníc (MSF) dnes informovala, že zatvára svoje zdravotnícke zariadenie v sýrskom utečeneckom tábore v Jordánsku. Ako dôvod MSF uviedla, že jordánske úrady uzavreli hranicu so Sýriou a zranení sa tak nemajú možnosť dostať do centra MSF na ošetrenie.

slovakia

left justify in out

Od júna tohto roku, keď sa jordánske úrady rozhodli uzavrieť svoje hranice so Sýriou, prudko klesol počet zranených, ktorí prichádzali na ošetrenie, vysvetlila hovorkyňa MSF Charlotte Morrisová.

 

Na povolenie na vstup na jordánske územie teraz čaká asi 70 ľudí, z toho 16 detí. Všetky tieto osoby potrebujú naliehavú lekársku starostlivosť, dodala Morrisová.

 

V priestore "nikoho" na jordánsko-sýrskom pomedzí uviazlo podľa odhadov viac ako 60.000 ľudí.

 

Počet sýrskych utečencov na severnej hranici Jordánska so Sýriou sa začal rapídne zvyšovať v novembri roku 2015, keď sa zintenzívnil aj ozbrojený konflikt v Sýrii.

 

Jordánsko je jednou z krajín, ktoré utečenecká kríza vyvolaná konfliktom v Sýrii postihla najviac. Vláda v Ammáne tvrdí, že prijala viac ako milión Sýrčanov a dosiahla svoj limit, preto následne sprísnila ochranu jordánskych hraníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies