Lekára záchrannej služby obvinili z nahlásenia bomby

NETKY.SK • 29 September 2017, 11:44 • 2 min
Lekára záchrannej služby obvinili z nahlásenia bomby

BRATISLAVA/KOŠICE - V prípadoch nahlásenia bômb na košických súdoch padlo ďalšie obvinenie. Zo šírenia poplašnej správy obvinili 39-ročného lekára záchrannej služby.

slovakia

left justify in out

Podľa polície Prešovčan bombu nahlásil na tiesňovej linke ešte v marci. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, v ten deň mal pojednávanie na jednom z okresných súdov v sídle Krajského súdu v Košiciach a týmto telefonátom chcel oddialiť rozhodnutie súdu.

 

Škody, ktoré týmto telefonátom spôsobil, presiahli 17 800 eur. Obvinený muž s políciou spolupracuje a ku skutku sa priznal. Hrozí mu väzenie na tri až osem rokov.

Tento týždeň polícia odhalila a zadržala priamo pri čine páchateľa, ktorý taktiež viackrát nahlásil uloženie bomby v budove košických súdov. Ako v stredu na tlačovej besede informoval riaditeľ KR PZ Košice Juraj Leško, 61-ročný Košičan šesťkrát nahlásil bombu na košických súdoch. Dôvodom boli tri konania, ktoré mu bežali na košických súdoch. Volal z toho istého mobilného telefónu, no SIM karta bola registrovaná na operátora v Kosove, čo komplikovalo pátranie.

 

Ide o osobu, ktorá bola vyšetrovaná viac ako desaťkrát a v registri trestov má štyri záznamy. V súčasnosti je súdený za skrátenie dane, poistný podvod, založenie a zosnovanie zločineckej skupiny, legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Škody, ktoré svojim konaním spôsobil, presiahli 77-tisíc eur. Prokurátor podá návrh na zaistenie jeho majetku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies