Lekára, ktorý sa v Libérii nakazil ebolou, previezli na liečenie do Lipska

NETKY.SK • 9 Október 2014, 17:08 • 2 min
Lekára, ktorý sa v Libérii nakazil ebolou, previezli na liečenie do Lipska

LIPSKO - Lekára z misie OSN v západoafrickej Libérii (UNMIL), u ktorého testy potvrdili ebolu, previezli dnes na liečenie do špecializovaného zariadenia vo východonemeckom Lipsku.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný lekár je už druhým členom UNMIL, ktorý sa infikoval - prvý zomrel 25. septembra. A je tretím pacientom s ebolou, ktorý sa lieči v Nemecku, informovala tlačová agentúra Reuters.
     

"Muž bude liečený na izolačnom oddelení... s prísnymi bezpečnostnými opatreniami. Ďalším pacientom, príbuzným, návštevníkom či verejnosti žiadne nebezpečie nakazenia nehrozí," uviedla vo vyhlásení šéfka Kliniky sv. Juraja v Lipsku Iris Mindeová.
     

Nemocnica zdôraznila, že jej lekári i ostatný personál sú plne pripravení a absolvujú pravidelne výcvik, ako majú pracovať na izolačnom oddelení s vysoko infekčnými pacientmi.
     

Prvou osobou, ktorá sa nakazila ebolou mimo Afriku, je španielska zdravotná sestra. Vírusom sa infikovala od kňaza, o ktorého sa starala a ktorý na ebolu zomrel.
     

Najhoršia zaznamenaná epidémia eboly zabila podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) do 5. októbra už 3879 ľudí, prevažne v Libérii, Guinei a Sierre Leone.
     

Zamestnanca WHO, ktorý dorazil do Nemecka na liečenie eboly zo Sierry Leone minulý mesiac, prepustili uplynulý víkend po vyliečení z nemocnice v Hamburgu. Ďalší pacient sa lieči vo Frankfurte nad Mohanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona