Lekára, ktorý prezradil bin Ládina, obvinili z vraždy

NETKY.SK • 23 November 2013, 14:15 • 2 min
Lekára, ktorý prezradil bin Ládina, obvinili z vraždy

PEŠÁVAR - Šakíl Afrídí zorganizoval očkovaciu kampaň, ktorá prostredníctvom odobratých vzoriek DNA potvrdila prítomnosť bin Ládina v jeho úkryte.

slovakia

left justify in out

Pakistanského lekára, ktorý sa preslávil pomocou pri dolapení šéfa teroristickej siete al-Kájda Usámu bin Ládina, obvinili z vraždy a podvodu. V sobotu o tom informoval jeho právny zástupca. Šakíl Afrídí mal ešte v roku 2007 údajne zabil syna istej ženy v provincii Chajbar Paštúnchvá nachádzajúcej sa v údolí Svát. Lekár podľa obvinenej nemal potrebnú kvalifikáciu na operáciu, napriek tomu ju vykonal, aj keď nie je chirurgom. Chlapec však zákrok neprežil.

Afrídí zorganizoval očkovaciu kampaň, ktorá prostredníctvom odobratých vzoriek DNA potvrdila prítomnosť bin Ládina v jeho úkryte v pakistanskom meste Abbottabád. Tam ho v máji 2011 zabilo americké špeciálne komando. Jeho úkryt pri prominentnej vojenskej akadémii pakistanskej armády vrhol tieň pochybností na pakistanské úrady a ich činnosť pri pátraní po hľadanom zakladateľovi siete al-Kájda. Američania mŕtve telo najhľadanejšieho teroristu sveta údajne hodili do mora a verejnosti odmietli poskytnúť priamy dôkaz o jeho smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona