Lekára, ktorého vyliečili z eboly, opäť hospitalizovali

NETKY.SK • 5 Október 2014, 09:01 • 2 min
Lekára, ktorého vyliečili z eboly, opäť hospitalizovali

WORCESTER - Amerického lekára a misionára Richarda Sacru, ktorý úspešne absolvoval liečbu nákazy vírusom ebola, opäť hospitalizovali.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na lekárske centrum pri Massachusettskej univerzite o tom informovala agentúra AP.
      

Podľa miestnych lekárov je však nanajvýš nepravdepodobné, že by išlo o recidívu eboly. V každom prípade Sacra, ktorého do nemocnice prijali s infekciou dýchacích ciest a zápalom spojiviek, zostane v karanténe až kým sa nevylúči možnosť nákazy ebolou. Výsledky príslušných vyšetrení sa očakávajú v priebehu jedného až dvoch dní.
      

Sacra, 51-ročný pôrodník z Bostonu, bol tretím pacientom v Spojených štátoch, u ktorého sa potvrdila ebola. Ebolou sa nakazil na lekárskej misii v nemocnici v Libérii. Sacru liečili experimentálnym liekom nazvaným TKM-Ebola, ktorý vyrobila farmaceutická spoločnosť Tekmira Pharmaceuticals, a zároveň dostal "rekonvalescenčné sérum" vyrobené z protilátok získaných z krvi ďalšieho lekára, amerického misionára Kenta Brantlyho, ktorý ebolu prežil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies