Lekára Bartáka odsúdili za prípravu vrážd a vydieranie na 18 rokov väzenia

NETKY.SK • 2 December 2014, 16:16 • 2 min
Lekára Bartáka odsúdili za prípravu vrážd a vydieranie na 18 rokov väzenia

PRAHA/LIBEREC - Na súhrnný trest 18 rokov väzenia za plánovanie vraždy bývalého vojenského spravodajcu Andora Šándora, advokáta Oldřicha Choděru a duchovného Eugena Freimanna z väzenia a vydieranie ďalších troch osôb odsúdil Krajský súd v Liberci lekára Jaroslava Bartáka.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes české elektronické médiá.
     

Odsúdeného, ktorý v rokoch 2006-11 napadol najmenej desať asistentiek a matke jednej z nich sa vyhrážal a ktorý ženy ohmatkával proti ich vôli, nútil ich k pohlavnému styku a niektoré znásilnil, odsúdila česká justícia už skôr na 12 rokov väzenia, ako aj na úhradu odškodného vo výške okolo 1,5 milióna korún.
     

Barták, pre ktorého žiadal štátny zástupca 17,5 roka žalára, opodstatnenosť obvinenia z prípravy hrdelných zločinov poprel. Stalo sa tak napriek tomu, že žaloba mala k dispozícii záznam, ktorý recidivista-potenciálny realizátor vrážd uväznený v Liberci pripravil pri schôdzkach s Bartákom vďaka kamere v hodinkách. Muž všetko nahlásil polícii. Barták, ktorý spochybnil nielen legitimitu týchto záznamov, ale aj ich autentickosť, chcel navyše vydieraním získať viac ako 80 miliónov Kč, ktoré chcel využiť pri úteku z väzenia a následne na únik cez Poľsko do Bieloruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona