Lekár zo skalickej nemocnice priznal poberanie úplatkov, dohodol sa na treste

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:52 • 2 min
Lekár zo skalickej nemocnice priznal poberanie úplatkov, dohodol sa na treste

PEZINOK - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v utorok 7. júna na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste vo veci bývalého primára urológie z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Skalici Jozefa M., obvineného za pokračovací zločin prijímania úplatku.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to dnes uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.


Primár priznal, že od 9. novembra 2015 do 11. januára 2016 v súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti a vykonaním úkonov prijal úplatky v rôznej výške v 26 prípadoch. Dostával ich od pacientov, ktorí za ním ako známym odborníkom chodili z celého Slovenska.


Urológa stíhali na slobode, pretože pri rozhodovaní o väzbe v januári tohto roka predložil súdu i prokurátorovi dohodu o skončení pracovného pomeru s nemocnicou. Tým pokračovanie v trestnej činnosti pominulo ako dôvod väzby. Dohody o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavreli aj kardiochirurg Viliam Fischer a detský urológ Vladimír Polák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies