Lekár vyriešil pacientkinu neplodnosť po svojom, teraz čelí žalobe

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 10:49 • 2 min
Lekár vyriešil pacientkinu neplodnosť po svojom, teraz čelí žalobe

Lekár, ktorý sa špecializuje na neplodnosť, sa dopustil neprípustného činu.

slovakia

left justify in out

Kelli Rowletteová žila úplne bežný život v usporiadanej rodine. Vo veku 36 rokov sa však zo zvedavosti rozhodla, že využije možnosti vedy a pokúsi sa dozvedieť niečo o svojich predkoch. Oslovila preto agentúru špecializujúcu sa na podobné výskumy a poslala im vzorku svojej DNA. Informácia, ktorú od nich dostala, jej však vyrazila dych!

 

Na základe rozboru DNA sa zistilo, že Keli 36 rokov žila v mylnej domnienke, že muž, ktorý ju vychováva, je jej biologickým otcom. Správa zasiahla celú rodinu. Odhalenie však prišlo až s uvedením mena muža, ktorého genetický kód Keli nosí. Išlo o špecialistu na neplodnosť, s ktorým kedysi Rowlettovej rodičia riešili problém s počatím.

 

Pár sa totiž dlhodobo márne pokúšal otehotnieť, preto vyhľadali odborníka. Po viacerých neúspešných procedúrach sa spoločne s lekárom dohodli na tom, že vyskúšajú alternatívnu metódu, ktorá zvýši pravdepodobnosť gravidity. Spermie Rowlettovej údajného otca sa mali zmiešať s inými od anonymného darcu. Budúci rodičia si želali, aby mal vysokoškolské vzdelanie a výšku aspoň 180 centimetrov. Nakoľko samotný lekár dané kritéria spĺňal, zrejme sa rozhodol „pomôcť“.

 

Nevedno, čo uznávaného odborníka k takémuto činu viedlo, porušil totiž celý rad lekárskych predpisov, za čo ho momentálne Keli, ktorú, mimochodom, sám priviedol na svet, žaluje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona