Koniec čakaniu u lekára, problémy môžete konzultovať cez videoprenos 24 hodín denne

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 18:28 • 2 min
Koniec čakaniu u lekára, problémy môžete konzultovať cez videoprenos 24 hodín denne

BRATISLAVA - Asistenčnú telemedicínsku službu majú pacienti k dispozícii od 1. apríla.

slovakia

left justify in out

Službu, ktorá bola vytvorená na základe prieskumu zrealizovaného na vzorke približne 850 respondentov, svojim klientom ponúka spoločnosť NN Slovensko.

 

Z výsledkov vyplynulo, že až 85 percent opýtaných čakalo niekedy na ošetrenie u lekára viac ako hodinu. A takmer každému piatemu Slovákovi sa stalo, že sa po dlhom čakaní do ordinácie vôbec nedostal.

 

Spoločnosť sa preto rozhodla zamerať na zdravotnú starostlivosť formou konzultácie. "Na Slovensku sú asistenčné služby úzko špecializované a nie sú prevádzkované nonstop. Za prioritnú považujeme práve 24-hodinovú komplexnú službu," vysvetlil na dnešnej tlačovej konferencii manažér firmy pre marketing a vývoj produktov Ján Stareček.

 

 

Práve prebieha tlačová konferencia k novému produktu NN Rodinný lekár. Vďaka tejto jedinečnej asistenčnej službe získate...

Posted by NN on 5. apríl 2016

 

Telemedicína ponúka klientovi konzultácie s lekárom prostredníctvom videoprenosu, pacientovi poradí aj pri užívaní liekov. Súčasťou služby je aj pomoc pri pobyte v zahraničí. "Najčastejšie riešime bolesť. Druhým najviac konzultovaným problémom sú ochorenia malých detí," konkretizovala odborná garantka služby Etela Janeková.

 

K dispozícii je šesť lekárov, ku ktorým sa klient podľa Janekovej dostane promptne. „Z približne 50 až 70 prípadov, ktoré denne riešim ambulantne, by mohlo byť 30 percent konzultovaných prostredníctvom asistenčnej služby,“ dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies