Lekár Peter Lipták dnes vypovedal na polícii, necíti sa byť vinný

NETKY.SK • 12 Február 2015, 16:00 • 2 min
Lekár Peter Lipták dnes vypovedal na polícii, necíti sa byť vinný

BRATISLAVA - Všeobecný lekár Peter Lipták, ktorého vyjadrenia a rozhovory v médiách spôsobili značný rozruch, dnes v tejto súvislosti vypovedal pred vyšetrovateľom v budove Prezídia Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdil sám Lipták, ktorý bol na výsluchu takmer tri hodiny. Výsluch absolvoval sám bez právneho zástupcu. "Necítim sa byť vinný, či necítim, žeby som sa niečím previnil," povedal. Osobne verí v korektný a dynamický prístup polície v jeho veci. "Potešilo by ma, keby sa tie veci ukončili a začali sa konštruktívne riešiť problémy v zdravotníctve, skutočné problémy financovania zdravotníctva a skutočná korupcia," zdôraznil pre TASR Lipták.
     

Medializované vyjadrenia Liptáka o prijímaní darov od pacientov neostali ani bez povšimnutia generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Ten vydal už v pondelok (9.2.) pokyn špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi na preverenie výrokov. Hovorkyňa GP Andrea Predajňová TASR informovala, že z výrokov vyplynulo podozrenie z korupčného správania sa.
     

Všeobecný lekár Peter Lipták poskytol v posledných dňoch viacerým médiám vyjadrenia, v ktorých reagoval na obvinenie kardiológa Viliama F. z prijatia úplatku od pacientov. Pre Nový Čas povedal, že ak kardiológ za tie peniaze poskytol službu, ktorú mal poskytnúť, tak s tým nemá problém.
     

Následne sa Lipták vyjadril aj pre televízie. V pondelkových (9.2.) televíznych novinách Markízy sa rozhovoril o daroch od pacientov, ktoré každoročne prijíma. "Ja to robím tak, že prijmem od pacientov každý rok dary, čo ja viem, tak asi za 5000 eur," povedal. Pre televíziu JOJ však to, že by bral úplatky, odmietol. "Ja nemôžem dostať úplatok, ja som ambulantný lekár."

 


     

Reportáž Markízy, po ktorej sa téme začali venovať viaceré médiá, označil Lipták za mediálnu manipuláciu. Na svojom blogu na sme.sk napísal, že za 30-ročnú kariéru všeobecného lekára mu úplatok ešte nikto neponúkol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona