Lekár odporučil Milošovi Zemanovi návrat do nemocnice

NETKY.SK • 5 Október 2021, 19:05 • 2 min
Lekár odporučil Milošovi Zemanovi návrat do nemocnice

PRAHA - Český prezident strávil minulý mesiac v nemocnici osem dní. Tentoraz sa však ďalšej návštevy bráni.

slovakia

left justify in out

Ošetrujúci lekár odporučil českému prezidentovi Milošovi Zemanovi, aby sa vrátil do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Prahe, kde bol hospitalizovaný v septembri. Prezident to však odmietol. Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na český Deník N.

 

img

 

Lekár Miroslav Zavoral, ktorý je riaditeľ ÚVN, prezidenta opakovane liečil a navštívil ho aj v pondelok, keď mu odporučil návrat do nemocnice. Znovu ho príde vyšetriť vo štvrtok.

 

Prečítajte si tiež: Prezidenta Zemana dnes prepustili z nemocnice. Už poobede má nabitý pracovný program!

 

Opoziční politici počas utorkového rokovania Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky hovorili o tom, že Hrad by mal zverejniť podrobnosti o prezidentovom zdravotnom stave, píšu Novinky.cz. Prezidentov hovorca Jiří Ovčáček správy o zhoršujúcom sa zdravotnom stave Zemana poprel. "Nemusíte mať starosti, pán prezident sa na povolebné vyjednávanie veľmi teší," napísal Ovčáček Novinkám.cz.

 

img

 

V piatok a v sobotu sa uskutočnia v Česku voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR.

 

Zeman strávil v septembri v nemocnici osem dní. Pražský hrad tento pobyt označil za rekondičný. Prezident absolvoval počas hospitalizácie niekoľko vyšetrení. Lekári údajne nezistili u prezidenta život ohrozujúce zdravotné ťažkosti. Zistili, že trpí miernym vyčerpaním a dehydratáciou, a preto dostával infúzie. Zeman pokračoval vo svojom pracovnom programe bezprostredne po prepustení z nemocnice. 

 

V rovnakej nemocnici skončil v septembri aj bývalý český prezident Václav Klaus. Podľa jeho hovorcu mal problémy s vysokým krvným tlakom.  

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies