Lekár odporučil britským športovcom, aby sa vyhli podávaniu rúk

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 13:29 • 2 min
Lekár odporučil britským športovcom, aby sa vyhli podávaniu rúk

Lekár odporučil britským športovcom, aby sa vyhli podávaniu rúk - Ostatné športy Popredný britský lekár odporučil členom národného olympijského tímu, aby sa počas tohtoročných OH v Londýne vyhli podávaniu rúk so súpermi. Dôvodom sú baktérie, ktoré údajne

slovakia

left justify in out

img

Popredný britský lekár odporučil členom národného olympijského tímu, aby sa počas tohtoročných OH v Londýne vyhli podávaniu rúk so súpermi. Dôvodom sú baktérie, ktoré údajne môžu športovcov pripraviť o miesta na stupňoch víťazov.
      Podľa šéfa lekárskeho tímu Britskej olympijskej asociácie (BOA) Iana McCurdieho môže byť silná osobná hygiena rozdielovým faktorom úspechu a neúspechu, preto by športovci mali obmedziť tradičné podávanie rúk. "V rozumných medziach je to myslím prípustné. Problém môže nastať hlavne vtedy, keď budete mať pred sebou 20 ľudí, ktorých ste doteraz nikdy nevideli a máte si s nimi potriasť rukou," uviedol McCurdie s tým, že olympijská dedina môže byť "celkom slušným zdrojom infekcií".
      Odborníci na etiketu jeho odporúčanie nezdieľajú a obávajú sa toho, ako bude hostiteľská krajina vyzerať v očiach ostatných. Predstavitelia BOA však upriamujú zrak predovšetkým na zisk cenných kovov, pričom minimálnym cieľom britských športovcov je vyrovnať štvrté miesto v celkovej medailovej bilancii krajín spred štyroch rokov v Pekingu. Vtedy získali Briti celkovo 47 medailí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies