Lekár poslal pacientom šokujúci list o praktikách penťáckej poisťovne

NETKY.SK • 27 September 2017, 10:47 • 2 min
Lekár poslal pacientom šokujúci list o praktikách penťáckej poisťovne

BRATISLAVA - Lekár, ktorý sa pred časom priznal k braniu darov, teraz ukázal chrabrosť. Pacientom rozposlal list s výzvou na bojkot finančnej skupiny Penta pre korupciu a nekalé praktiky voči poistencom.

slovakia

left justify in out

Tisíce ambulatných lekárov stále nemá podpísané zmluvy s poisťovňou Dôvera. Zväz, ktorý ich združuje, teraz vyzýva na prepoistenie. Člen správnej rady tohto zväzu lekár Peter Lipták, ktorý sa v minulosti priznal k braniu darov od pacientov, vyzýva na zmenu poisťovne.

 

"Je to vôbec možné, že Dôvera núti lekárov podpisovať zmluvy, v ktorých im ponúka podiel z finančného balíka, ktorý poisťovňa získa, ak lekári obmedzia pacientom lieky a zredukujú im aj vyšetrenia?" píše v liste Lipták.

 

"Dôvere sme trpezlivo mesiace, ale bohužiaľ bezvýsledne, vysvetľovali, že nie je prípustné získavať peniaze na úkor zdravia pacientov. Ale týmto obchodníkom s ľudským zdravím nič nevysvetlíte!," pokračuje Lipták.

 

Ambulantní lekári sa s Dôverou stále nedohodli

 

Zväz požaduje od Dôvery navýšenie platieb o 10 %, za čo by Dôvera zaplatila 30 miliónmi eur navyše. Zatiaľ lekárom ponúkli dofinancovanie 11 percent. Polovicu tento rok a druhú polovicu na budúci rok.

Dôvera považuje Liptákov list za taktiku v prepoisťovacom období a oficiálne vyjadrenie ešte len chystá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona