Lekár kráľa popu si objednával veľké zásoby propofolu

NETKY.SK • 5 Október 2011, 18:22 • 2 min
Lekár kráľa popu si objednával veľké zásoby propofolu

Lekár kráľa popu si objednával veľké zásoby propofolu

slovakia

left justify in out

img

Lekár Conrad Murray, ktorý sa staral o zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona, si objednával veľké zásoby silného anestetika propofol. Na súdnom procese v Los Angeles to v utorok potvrdila lekárova priateľka Nicole Alvarezová.

Murray (58) je obvinený z neúmyselného zabitia Jacksona, ktorý v júni 2009 zomrel na predávkovanie propofolom a sedatívami.

Prokuratúra uviedla súdu, že Murray dostal 255 ampuliek propofolu, ktoré mu prišli do bytu Alvarezovej. Celkovo išlo o viac ako 15 litrov tohto anestetika.

Alvarezová vypovedala, že potom ako Murraymu porodila syna, s ňou lekár žil v pobrežnom meste Santa Monica, pričom sa staral o Jacksona v jeho losangelskom sídle.

Potvrdila, že kardiológ dostával balíčky z lekárne v Las Vegas, hoci nevedela, čo presne obsahovali.

Bývalý majiteľ lekárne Tim Lopez vypovedal, že zaslal 255 ampuliek propofolu expresnou poštou do domu v Santa Monice, ktorý mu Murray opísal ako adresu jeho lekárskej kancelárie v Kalifornii.

Podľa úradov však Murray v tomto americkom štáte nemal lekársku kanceláriu.

Kráľ popu zomrel v júni 2009, keď sa pri príležitosti svojich 50. narodenín chystal na dlho očakávané comebackové turné. V koronerovej správe sa uvádzalo, že Jackson zomrel na náhodné predávkovanie nemocničným anestetikom propofol, zmiešaným s ďalšími liekmi - tie dal údajne Murray spevákovi, aby prekonal nespavosť.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies