Lekár HC Košice neprerušil finálovú tradíciu

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:54 • 2 min
Lekár HC Košice neprerušil finálovú tradíciu

KOŠICE - Odkedy je Jozef Kubašovský šéfom lekárskeho tímu HC Košice, oceliari nechýbali vo finále hokejovej extraligy.

slovakia

left justify in out

Aj preto ich účasť v boji o zlato predpokladal zástupca vedúceho lekára Šport-artro centra Nemocnice Košice-Šaca už pred sezónou. Kubašovský sa teší na finále, v stredu sa začínajúcej sérii s Banskou Bystricou predpokladá celkový triumf oceliarov. Nevadilo by mu, keby sa tak stalo hoci aj v siedmom zápase na domácom ľade. "Máme na to, aby sme boli majstri. Kvalitou kádra aj doterajšími výkonmi sme určite favoritom. Keďže zatiaľ sme v play-off úspešní, našťastie, u našich hráčov neplatí známe české porekadlo ´když se ti hra nedaří, odober se k lékaři...´ Aj chlapci, ktorí hrali v NHL alebo KHL nám hovoria, že sa o nich naozaj nadštandardne staráme. Je to zrejme aj preto, že sme ako rodina a môj kontakt s hráčmi je taký bezprostrednejší," hovorí Jozef Kubašovský.


Pred finále verí, že sa bude skôr písať o kvalitných výkonoch košických hokejistov ako o ich zdravotnom stave. "Žiaľ, Erik Černák, u ktorého sa práve počas play-off skombinovalo zranenie s ochorením, a ani Matej Češík určite nenastúpia. Pre nich sa sezóna pre zranenia skončila. Češíkovi by sme ani nedovolili hrať, pretože ďalšie narazenie do oblasti hlavy by mohlo viesť až k trvalým následkom. U Ivana Rachůnka však predpokladám, že by do finálovej série ešte mohol zasiahnuť, keďže v pondelok mu odstránili fixáciu zranenej sánky na tvári," informoval o zdravotnom stave v mužstve.


Lekár, ktorý dohliada na zdravie hokejistov spolu s kolegom - ortopédom z nemocnice v Šaci Tomášom Ševčíkom, už aj perspektívne uvažuje, kde zavesí svoju zlatú medailu. "Väčšinu z nich mám doma, no po MS v hokeji 2012 som striebro mal pár dní u nás v Šport-artro centre. Rozmýšľam, že aj teraz by sme si to mohli zopakovať, no, samozrejme, so zlatým medailovým odtieňom, nech si to pozrú aj naši pacienti," tvrdí tento uznávaný traumatológ so špecializáciou na úrazovú chirurgiu.


Lekár hokejistov HC bol kedysi aj dobrým futbalistom. Pred vyše štvrťstoročím hral v pamätnom dvojzápase Lokomotívy Košice s AC Miláno v Pohári UEFA, v ktorom železničiari po celkovom výsledku 1:1 smoliarsky vypadli 6:7 v penaltovom rozstrele. Teraz však futbal sleduje väčšinou už iba v novinách, zatiaľ čo hokejové zápasy môže vidieť naživo spoza striedačky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies