Lekár Baťalík: Hamšík aj Hubočan sú v poriadku

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 14:17 • 2 min
Lekár Baťalík: Hamšík aj Hubočan sú v poriadku

VICHY - Prišiel s dobrými správami po fyzicky náročnom zápase s Walesom. Vždy usmiaty a dobre naladený lekár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Baťalík na pondelňajšom mediálnom termíne potvrdil, že všetci hráči sú zdravotne v poriadku.

slovakia

left justify in out

Problémy Tomáša Hubočana vyriešil vytrhnutý zub, tvrdý atak Neila Taylora na Mareka Hamšíka opore Slovákov zranenie nespôsobil. Teraz sa už len musí tím dobre naladiť na dôležitý najbližší súboj EURO 2016 s Ruskom a podľa Baťalíka sa už iba hľadá ten, kto urobí čo najlepšiu náladu pred súbojom v Lille.

 

"V tíme je pohoda a musíme sa koncentrovať na to, čo príde. Nemáme nikoho, koho by sme systematicky liečili. Všetci hráči sú v pohode a v poriadku, neriešime nič. Žiadne zdravotné problémy, čo by som mohol konkretizovať. 'Hubo' je v poriadku, ten zub sme pred deviatimi dňami vyriešili," povedal lekár, ktorý je pri tíme od roku 2012. Zápas s Walesom bol mimoriadne fyzicky náročný a bolo v ňom dosť tvrdých osobných súbojov. Po jednom z nich od Neila Taylora mal menšie problémy aj špílmacher Marek Hamšík.

 

Tréner Ján Kozák ale môže spať pokojne, stav hviezdy SSC Neapol nevyžaduje cielenú liečbu: "Marek udával bolesti na vnútornej strane kolena, robíme s ním bežné rehabilitačné úkony, ale neriešime ho, nedávame mu lieky, udával len minimálnu bolesť. Už to viac nerozoberal, hoci sme za ním viackrát boli. Povedal, že cítil skôr taký diskomfort. Ešte to budeme riešiť, budeme robiť magnetickú rezonanciu, zameriame sa na to, ale nevyžaduje to cielenú liečbu. Hoci to bol dosť divoký kontakt."

 

Hráči v súboji s Bordeaux nabehali veľa kilometrov, v závere sa dostávali do kŕčov. Baťalík vysvetlil: "Skôr to bolo podmočeným terénom, a aj tie predtým boli podmočené. Potom sa ťažisko posúva trošku dozadu, nohy sa viac zabárajú a väčšiu váhu môžu nosiť na zadných stehnách. Mali to viacerí. Ale dali sme im špeciálne minerály proti kŕčom."

 

"Draci" vyhrali 2:1, slovenský debutant na EURO s prehrou na úvod nepočítal. Lekár je v takýchto prípadoch aj psychológom, logicky teda padla otázka, čo robí s vnútorným rozpoložením národného tímu: "S chalanmi nebolo treba robiť nič, skôr s realizačným tímom. Lebo nepočítali sme s tým, človek automaticky ide do zápasu, že počíta s inými vecami. Trochu som na nich videl, že bolo napätie. To pomaly rozpúšťame. Skôr hráči sú tí, ktorí si veria a ukľudňovali nás, že sú profesionáli a idú do toho stále naplno," dodal Baťalík, ktorý tiež priblížil, s kým má v tíme najviac práce:

 

"Kľúčoví hráči chodia najmenej. Tí presne vedia, čo potrebujú, kedy prísť na masáž, kedy na regeneráciu. Presne zadefinujú problém. Ale my robíme so všetkými, lebo nikdy nevieme, kto nastúpi do zápasu. Viac sa sústredíme na tých, ktorí nechodia a pýtame sa ich či, dáme 'magnet', či budeme laserovať. S profíkmi je najmenej práce."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies