Lekár Barták uspel na súde, časť skutkov opäť prerokuje nižšia inštancia

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 11:09 • 2 min
Lekár Barták uspel na súde, časť skutkov opäť prerokuje nižšia inštancia

PRAHA - Najvyšší súd ČR vyhovel dnes sťažnosti lekára Jaroslava Bartáka, ktorý za sexuálne násilie na asistentkách dostal 14 rokov väzenia, napísal server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd čiastočne zrušil pôvodný rozsudok. Niektoré čiastkové skutky pôvodne kvalifikované ako sexuálny nátlak, pokus o znásilnenie a nebezpečné vyhrážanie sa znovu prerokuje Mestský súd v Prahe.
      

Pri väčšine skutkov však ale najvyšší súd Bartáka znovu uznal vinným a uložil mu trest 12 rokov väzenia. V pôvodnom procese lekára poslali za mreže na 14 rokov, ale súčasný verdikt nemusí byť definitívny, záleží na ďalšom postupe mestského súdu.
      

Kardiológ Barták podal na Najvyšší súd ČR dovolanie, pretože predchádzajúca súdna inštancia podľa neho nerešpektovala jeho právo na spravodlivý proces, napísal server iDNES.cz.
      

Jaroslav Barták v rokoch 2006-2011 napadol najmenej desať asistentiek a matke jednej z nich sa vyhrážal. Ženy ohmatkával proti ich vôli, nútil ich k pohlavnému styku a niektoré znásilnil. Mladé asistentky niekedy dokonca omamoval chemikáliami pridanými do pitia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona