Lekár (66) odsúdený na dva roky za ozbrojovanie a vyhrážky družke!

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 16:24 • 2 min
Lekár (66) odsúdený na dva roky za ozbrojovanie a vyhrážky družke!

BANSKÁ BYSTRICA - Trest dva roky odňatia slobody podmienečne za štyri trestné činy potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 66-ročného lekára Mikuláša Baltazára z Veľkého Krtíša.

slovakia

left justify in out

Lekár sa smrťou vyhrážal a vydieral svoju družku Adrianu a prechovával rôzne zbrane, na ktoré nemal povolenie.

 

O 26 rokov mladšia Adriana bola u lekára zamestnaná. Neskôr sa stala jeho spoločníčkou v súkromnej firme v Pôtri a životnou družkou. Lekár na ňu previedol aj byt vo Veľkom Krtíši a daroval jej auto. V apríli 2011 jej oznámil, že stratila jeho dôveru. Podľa Adriany jej však vtedy aj vulgárne nadával a hrozil, že „prefúkne jej hlavu tridsaťosmičkou“. Pričom mal pri ruke zbraň nezisteného kalibru. Žena vec oznámila polícii a lekár jej následne telefonicky i formou esemesiek opäť hrozil, ak neodvolá svoje výpovede na polícii proti nemu. 

 

Polícia pre vyšetrovaní prípadu našla v byte i rekreačnej chate lekára viacero zbraní a nábojov, ktoré podliehajú povoľovaciemu konaniu. Išlo o dva perkusné revolvery talianskej výroby, prerobenú plynovú pištoľ, vojenskú signálnu pištoľ sovietskej výroby a dva podomácky upravené náboje kalibru 38 špeciál. 


Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal lekára za vinného z nedovoleného ozbrojovania, vydierania a nebezpečného vyhrážania. Za to mu uložil dva roky odňatia slobody podmienečne. Lekár sa odvolal s tým, že dokazovanie nebolo úplné a žiadal vec vrátiť na nové konanie. Tvrdil, že svedectvo Adriany je vykonštruované, zbrane ako zberateľ kupoval na burzách a myslel si, že na ne nepotrebuje povolenie. Odvolací senát mu nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies