Lejaky v Texase si za uplynulý týždeň vyžiadali životy desiatok osôb

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 18:19 • 2 min
Lejaky v Texase si za uplynulý týždeň vyžiadali životy desiatok osôb

DALLAS - Najmenej 20 ľudí zahynulo tento týždeň v americkom štáte Texas v dôsledku pretrvávajúcich lejakov a prívalových dažďov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Úhrn zrážok v regióne severný Texas dosiahol v noci nadnes až 17,8 centimetra. Už v pondelok pritom napršalo v meste Austin až 28 centimetrov dažďovej vody.

 

Americká Národná meteorologická služba (NWS) vydala dnes ráno varovanie pred prívalovými dažďami v oblasti Dallasu a pre oblasť tiahnucu sa od Texasu do štátu Kansas.

 

Stovky ľudí museli v Texase prečkať noc v evakuačných prístreškoch, keďže tohtotýždňové záplavy zmenili tamojšie cesty doslova na rieky, vytrhávali domy zo základov a zničili tisíce vozidiel.

 

Na záchranárske linky volali aj v noci nadnes stovky obyvateľov Texasu. Hasiči z okresu Travis v strednom Texase zachránili 21 osôb z odtrhnutého hausbótu, zatiaľ čo záchranári pomáhali v okrese Johnson 14 vodičom a obyvateľom. Podľa informácií tamojších činiteľov nedošlo k žiadnym zraneniam.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona