Lejaky a smršte na juhu Brazílie si vyžiadali mŕtveho a desiatky ranených

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 08:05 • 2 min
Lejaky a smršte na juhu Brazílie si vyžiadali mŕtveho a desiatky ranených

SAO PAULO - Jedna osoba zahynula a desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia, keď husté lejaky a smršte zasiahli štát Rio Grande do Sul na juhu Brazílie. Informovali o tom dnes brazílske úrady.

slovakia

left justify in out

Zábery v miestnych médiách zachytávali v nedeľu ráno vodou zaplavené ulice v Porto Alegre, hlavnom meste uvedeného štátu. Jeho predstavitelia zverejnili na oficiálnej webovej stránke fotografiu, na ktorej vidieť domy úplne rozdrvené nočnou búrkou.

 

 

 

Vláda štátu Rio Grande do Sul uviedla, že obetiam prírodných živlov v 20-tisícovom meste Sao Francisco de Paula, ktoré patrí k najhoršie zasiahnutým, pošle finančnú pomoc v prepočte 55.000 dolárov. O život tam prišla jedna osoba a mnoho ďalších ľudí bolo nútených opustiť svoje domovy, sumarizuje agentúra AP.

 

 

 

Štát v skorších správach uvádzal, že zahynuli dvaja ľudia, ale neskôr znížil tento počet na jednu osobu. Zároveň informoval, že nezvestných je niekoľko obyvateľov; nie je však jasné, či sa odvtedy našli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies