Leicestru opäť stačil jeden gól, na čele má sedembodový náskok

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:33 • 2 min
Leicestru opäť stačil jeden gól, na čele má sedembodový náskok

LEICESTER - Futbalisti lídra klasifikácie Leicester City zvíťazili v nedeľňajšom domácom stretnutí 32. kola najvyššej anglickej súťaže nad hráčmi FC Southampton "tradične" 1:0.

slovakia

left justify in out

Autorom jediného presného zásahu bol jamajský stredný obranca Wes Morgan. Zásluhou víťazstva zvýšili zverenci talianskeho trénera Claudia Ranieriho svoj náskok na čele Premier League, momentálne majú pred druhým Tottenhamom Hotspur sedem bodov k dobru. "Líškam" výrazne pomohla sobotňajšia remíza "kohútov" na pôde FC Liverpool (1:1), tím zo severu Londýna prišiel o cenné dva body v boji o majstrovský titul.

Prvú vážnu príležitosť v nedeľňajšom zápase na ihrisku Leicestru mali futbalisti Southamptonu, keď sa rýchly ofenzívny hráč Sadio Mané najskôr dostal cez obrancu Dannyho Simpsona a následne kľučkou obišiel aj brankára domácich Kaspera Schmeichela. V rozhodujúcej chvíli však zasiahol dobiehajúci Simpson, ktorý Maného strelecký pokus zblokoval a znemožnil mu skórovať. Southampton pôsobil v prvom polčase až príliš opatrne a bolo zrejmé, že zverenci Ronalda Koemana sa budú predovšetkým spoliehať na pevnú obranu, ktorá ich v posledných dueloch zdobila.

V dôsledku toho mal Leicester prevahu, loptu väčšinu času držal vo svojej moci. Ako jediný sa v stretnutí strelecky presadil stredný obranca a kapitán domácich Wes Morgan, ktorý si v 38. minúte nabehol na dobrý center krajného obrancu Christiana Fuchsa. Stopér z Jamajky nedal vo vzdušnom súboji šancu fyzicky slabšiemu stredopoliarovi hostí Jordymu Clasiemu.

 

"'Spurs' včera len remizovali, preto sú tieto tri body nesmierne cenné. Museli sme však siahnuť na dno svojich síl a ukázať, ako veľmi chceme dnes toto víťazstvo. Navyše, streliť gól, to je ozaj fantastické. Chlapci si zo mňa už uťahovali, vraj prečo nestrieľam góly. Lepšie neskoro ako nikdy," vyhlásil po zápase spokojný Wes Morgan, ktorý sa niekoľko hodín pred zápasom necítil dobre a prechladnutý ležal v posteli. "Ráno v deň zápasu som ešte nevedel, či vôbec budem môcť nastúpiť. Našťastie sa mi polepšilo a bol som pripravený hrať. Som rád, že som pomohol mužstvu k víťazstvu," vyhlásil Morgan, ktorý sa strelecky presadil po dlhých jedenástich mesiacoch. 

Leicester mohol svoje vedenie aj zvýšiť, lenže obranca Danny Simpson vo vyloženej šanci zaváhal a loptu poslal presne do miesta, kde sa nachádzal vo výbornej forme chytajúci gólman "The Saints" Fraser Forster. Ten sa vyznamenal aj v momente, keď stredný obranca José Fonté chcel odkopnúť loptu na roh, lenže to sa mu nepodarilo podľa jeho predstáv. Ak by nezasiahol pozorný Forster a loptu smerujúcu do horného rohu bránky nevyškriabal, mohli hráči Leicestru viesť 2:0. Nestalo sa a Ranieriho zverenci už po štvrtý raz v sérii zvíťazili v lige 1:0. Šesť kôl pred koncom súťaže majú na čele tabuľky Premier League náskok siedmich bodov.

"Bol to naozaj fantastický výkon. Boli sme si vedomí toho, že Southampton príde plný sebavedomia. Náš kapitán Wes Morgan hrá celú sezónu bez prestávky. Je fantastický. Úžasný. Musíme však naďalej ostať pokojní a sústrediť sa na naše výkony. Zápas po zápase," povedal kouč Ranieri. Jeho mužstvo má pred sebou ešte šesť duelov: so Sunderlandom (vonku), West Hamom (doma), Swansea (doma), Manchestrom United (vonku), Evertonom (doma) a FC Chelsea (vonku).

"Začali sme zle a úplne sme stratili kontrolu, ale po dvadsiatich minútach sme sa zlepšili a dominovali sme. Môžeme sa rozprávať o taktike a o systéme, ale toto bol už tretí zápas v rade, v ktorom nám rozhodca nepriznal penaltu. Bol to kľúčový moment duelu, v ktorom sa môže rozhodnúť o majstrovskom titule. Našou ambíciou je zahrať si v nasledujúcej sezóne v Európe, no dnes bolo všetko proti nám," citoval Ronalda Koemana web Premier League.

 

Presne pred rokom Leicester bojoval o záchranu v najvyššej súťaži, teraz múti vodu na opačnom póle tabuľky a načahuje sa po najväčšom úspechu v histórii. Stačí mu vyhrať štyri zápasy zo zostávajúcich šiestich a bez ohľadu na výsledky konkurencie bude majster.

 

"Pred zápasom sme mali v šatni krátku návštevu prezidenta nášho klubu. Hráči mu zaspievali k narodeninám a on im povedal, že najkrajší darček pre neho budú tri body. Nebolo to ľahké, skúsenejšie tímy by vyhrali 3:0 alebo 4:0. My sme sa na víťazstvo nadreli, o to sladšie však chutí. Sme blízko toho, čomu málokto pred pár mesiacmi veril. Hráči ukázali charakter. Som šťastný, ale misia sa ešte nekončí. O týždeň nás čaká ďalšia bitka proti Sunderlandu," vravel spokojný kouč Leicesteru Claudio Ranieri.

 

Tréner Southamptonu Ronald Koeman mal ťažké srdce na hlavného rozhodcu, ktorý podľa neho poškodil "svätcov". "Simpson mal za ruku v šestnástke jednoznačne vidieť červenú kartu a po jeho zákroku sme mali kopať jedenástku. Je neprípustné, že rozhodcovi také niečo uniklo. Povedal som mu, nech si pozrie záznam situácie. Snáď si doma uvedomí, akú obrovskú chybu spravil a ako ňou ovplyvnil dianie a výsledok zápasu. Už v treťom zápase v rade sa nám stalo, že nás poškodil rozhodca svojím verdiktom," zlostil sa Koeman, ktorého tím figuruje v tabuľke na siedmej priečke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies