Leicester sa vrátil ku koreňom, výkonom z vlaňajška zdolal Liverpool

NETKY.SK • 28 Február 2017, 09:06 • 2 min
Leicester sa vrátil ku koreňom, výkonom z vlaňajška zdolal Liverpool

LEICESTER - Úradujúci anglický futbalový šampión Leicester City sa v tomto kalendárnom roku konečne dočkal premiérového ligového gólu aj trojbodového zisku. "Líšky" si v pondelkovom zápase 26. kola anglickej Premier League pripomenuli majstrovskú formu z vlaňajšieho ročníka a zdolali FC Liverpool 3:1.

slovakia

left justify in out

Na lavičke tímu z King Power Stadium už nesedel pred niekoľkými dňami odvolaný tréner Claudio Ranieri. Mužstvo viedol jeho niekdajší asistent Craig Shakespeare a ďalší člen realizačného tímu Mike Stowell.

 

"Už počas rozcvičky som na hráčoch videl, že sú pripravení bojovať. O ich profesionalite som nikdy nepochyboval. Denne trénujú s chuťou. Nedávna kritika ich možno trochu ranila a zrejme aj to spôsobilo, že podali skvelý výkon. Zatiaľ je to však iba jeden výsledok. V ďalších stretnutiach naň musíme nadviazať," skonštatoval Craig Shakespeare.

Portál BBC Sport po pondelňajšom dueli vyrukoval so správou, že 53-ročný rodák z Birminghamu by sa mohol dočkať svojho prvého angažmánu v pozícii hlavného trénera. Funkcionári Leicestru vraj zvažujú, že mu minimálne po zvyšok tejto sezóny zveria tento post. "Či by som si vedel predstaviť robiť túto prácu? Myslím si, že áno. Mojím poslaním bolo pripraviť hráčov na zápas s Liverpoolom a to som aj urobil. Uvidíme, čo sa stane. Majitelia sa určite rozhodnú pre dobro klubu," doplnil Shakespeare.

Leicester City nasmeroval za víťazstvom kanonier Jamie Vardy, ktorý zásahom z 28. min pretrhol strelecký pôst mužstva trvajúci 637 minút. Ešte pred odchodom do šatní zvýšil náskok domácich krásnou delovkou Danny Drinkwater a v 60. min pridal svoj druhý gól v zápase Vardy. Liverpoolčania sa zmohli už len na korekciu výsledku - v 68. min skóroval Philippe Coutinho.

"The Reds" zaznamenali štyri z ostatných piatich prehier v súbojoch proti mužstvám, ktoré do týchto duelov vstupovali figurujúc v pásme zostupu. "Keď prehráte, vždy je ťažké nájsť tie správne slová. Vedeli sme, ako bude súper hrať, že sa vráti späť ku koreňom. Mohli sme si počínať lepšie. Namiesto toho sme urobili chyby a dovolili Leicestru hrať futbal z minulej sezóny," mrzelo po stretnutí kormidelníka Liverpoolu Jürgena Kloppa.

Po pondelňajšom dueli vyzerá situácia v tabuľke Premier League nasledovne: majstrovský Leicester je 15. so ziskom 24 bodov, Liverpoolu patrí priebežná 5. priečka (49).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona