Leicester si chce udržať Ranieriho, zvýši mu plat

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 15:15 • 2 min
Leicester si chce udržať Ranieriho, zvýši mu plat

LEICESTER - Keď predstavitelia anglického futbalového klubu Leicester City pred začiatkom tejto sezóny podpisovali zmluvu s trénerom Claudiom Ranierim, nikto nepredpokladal, že o niekoľko mesiacov bude tak veľmi záležať na udržaní 64-ročného Taliana.

slovakia

left justify in out

Ranieri mal pred príchodom do Leicestru za sebou neúspešný angažmán na lavičke gréckej reprezentácie, no momentálne je na najlepšej ceste získať s "líškami" premiérový majstrovský titul v anglickej Premier League. Situácia sa preto otočila o 180 stupňov. V klube si začali uvedomovať, že si nemôžu dovoliť pustiť úspešného kouča, pod ktorého vedením má Leicester osem kôl pred koncom v ligovej súťaže päťbodový náskok pred druhým Tottenhamom.


Podľa informácií denníka Independent plánujú funkcionári z King Power Stadium predložiť Ranierimu návrh novej zmluvy. Klub sa údajne snaží poponáhľať s vyriešením tejto otázky, keďže rodák z Ríma má v súčasnom kontrakte zakotvenú klauzulu, podľa ktorej sa môže predčasne vykúpiť zo zmluvy a zmeniť zamestnávateľa. Okolo Ranieriho sa údajne navyše začali krútiť ľudia z Talianskej futbalovej federácie. Ako je známe, po ME 2016 skončí pri kormidle tamojšej reprezentácie Antonio Conte a jeho nástupca zatiaľ nie je známy.


Podľa denníka The Times by si mal Ranieri v Leicestri prilepšiť približne o jeden milión eur. Po novom by tak zarábal okolo 2,5 milióna ročne. Dĺžka zmluvy by sa meniť nemala, zostane v platnosti do júna 2018.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies