Leicester prvých päť minút proti Arsenalu bez fanúšikov

NETKY.SK • 12 Február 2016, 16:15 • 2 min
Leicester prvých päť minút proti Arsenalu bez fanúšikov

LONDÝN - Sprievodným javom nedeľňajšieho magnetu 25. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže medzi tretím Arsenalom Londýn a lídrom Leicesterom City bude zrejme protest fanúšikov oboch táborov.

slovakia

left justify in out

Britským priaznivcom došla trpezlivosť s neustálym zvyšovaním cien vstupeniek a pridružila sa aj zmena termínu stretnutia tri dni pred jeho úvodným výkopom. Leicesterčania dajú bojkotom úvodných piatich minút súboja najavo, čo si myslia o nákladoch navyše, ktoré im spôsobil posun v programe zo sobotňajšieho popoludnia na nedeľňajšie poludnie (13.00 h SEČ). Viacerí mali vopred rezervované ubytovanie v metropole aj dopravu na zápas. Časť londýnskeho publika sa údajne zo solidarity pridá k protestu.


"S divákmi, ktorí chodia na zápas, sa zaobchádza mizerne. Oba kluby zvyšujú ceny lístkov napriek tomu, že ich príjmy z predaja vysielacích práv rastú, televízne spoločnosti menia program podľa ľubovôle a na poslednú chvíľu," uviedla fanúšikovská skupina REDaction hlásiaca sa k londýnskym kanonierom.


Tréner domáceho tímu Arséne Wenger vyzval obe strany, aby od bojkotu ustúpili. "Divákov chceme na tribúnach od začiatku zápasu. Futbal je tu pre radosť zo života, nepripravujme sa o ňu," vyhlásil Francúz a obhajoval vysoké ceny vstupeniek: "Sme v inej situácii ako zahraničné kluby. Napríklad Bayern Mníchov dostal pozemok za jedno euro, zatiaľ čo my sme zaň zaplatili 128 miliónov libier."


Na odpor fanúšikov narazili aj americkí majitelia FC Liverpool. Vedenie klubu chcelo zvýšiť ceny lístkov na 77 libier, fanúšikovia preto minulý víkend opustili tribúny štadióna Anfield symbolicky v 77. minúte. Ich kampaň nabrala aj politický rozmer, keď v stredu britský premiér David Cameron uviedol, že rýchlo stúpajúce ceny vstupeniek na zápasy Premier League sú veľký problém. O niekoľko hodín neskôr zasiahli majitelia, ospravedlnili sa a od svojho plánu ustúpili. Liverpoolčania ešte v 80. minúte viedli nad Sunderlandom 2:0, pred preriedenými tribúnami dostali dva góly a zápas sa skončil remízou. "Nerád by som na našom štadióne zažil niečo podobné. Myslím si, že keď raz hráči vybehnú na trávnik, mali by sa sústrediť na svoju prácu," uviedol Wenger.

 

 

The last time Alexis Sanchez faced Leicester...

Posted by Arsenal on 12. február 2016

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies