Leicester nezaskočil Manchester City

NETKY.SK • 22 December 2019, 11:31 • 2 min
Leicester nezaskočil Manchester City

MANCHESTER - Futbalisti Leicestru City sú najväčšie prekvapenie tejto sezóny anglickej Premier League.

slovakia

left justify in out

Figurujú na 2. mieste v ligovej tabuľke a až do soboty ťahali deväťzápasovú šnúru bez prehry. Zverenci trénera Brendana Rodgersa sa však museli skloniť pred úradujúcimi šampiónmi. Manchester City zdolal na svojej pôde Leicester City 3:1.

 

Pod triumf sa podpísal najmä Kevin de Bruyne. Dvadsaťosemročný Belgičan podal skvelý výkon, chválou nešetril ani tréner Pep Guardiola. "Je vynikajúci hráč, dnes nám z môjho pohľadu vyhral zápas. Kevin je veľký bojovník. Odkedy prišiel do tímu, hrá vždy veľmi dobre. V každom zápase odovzdá všetko, patrí k svetovej špičke," citoval španielskeho kormidelníka web BBC.

 

img

 

Nebol to však iba De Bruyne, kto zabral. Manchester naštartoval, paradoxne, úvodný zásah zápasu, o ktorý sa postaral hosťujúci Jamie Vardy. Anglický kanonier strelil 17. gól v tejto sezóne a suverénne vedie tabuľku kanonierov. Tentoraz však nepriniesol "líškam" body. Ešte do polčasovej prestávky "citzens" otočili gólom bývalého hráča Leicestru Riyada Mahreza a premenenou jedenástkou Ilkaya Gündogan. "Teší ma ako sme hrali. Utvorili sme si veľa šancí a išli naplno. Podali sme lepší výkon ako v minulom zápase proti Arsenalu," uviedol Guariola.

 

Leicester má na Manchester City náskok už iba bod, za vedúcim Liverpoolom zaostáva o desať. "The Reds" majú navyše zápas k dobru. Napriek prehre Rodgers nelamentoval a poukázal na kvalitu súpera: "Technicky sú na tom oveľa lepšie a De Bruyne hral na úrovni svetovej extratriedy. No byť v tejto časti sezóny pred City ukazuje, čo sme doteraz dosiahli."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies