Leicester do Ligy majstrov, Spurs zdolali Manchester United 3:0

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 07:30 • 2 min
Leicester do Ligy majstrov, Spurs zdolali Manchester United 3:0

LONDÝN - Futbalisti Leicesteru City urobili ďalší krok k zisku titulu v anglickej Premier League. V nedeľu vyhrali na ihrisku zostupom ohrozeného Sunderlandu 2:0 a piatym triumfom v sérii potvrdili pozíciu lídra tabuľky. Zároveň si zabezpečili v predstihu účasť v budúcej sezóne Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

O zisku troch bodov pre favorita rozhodol druhý najlepší ligový strelec Jamie Vardy. Skóre otvoril v 66. minúte a poistku pridal v piatej minúte nadstavenia. Na konte tak má v tejto sezóne už 21 gólov v najvyššej súťaži. Zverenci trénera Claudia Ranieriho vyrovnali klubový rekord v počte výhier za jeden ročník (21).

 

Leicester má na čele tabuľky sedembodový náskok pred Tottenhamom, ktorý zdolal v nedeľňajšom domácom stretnutí Manchester United 3:0. "Kohúti" boli počas celého priebehu aktívnejší, no dlho sa nevedeli presadiť cez obranu "červených diablov". Tá však skolabovala v poslednej dvadsaťminútovke, keď inkasovala trikrát v krátkom slede. V 70. minúte otvoril skóre Dele Alli, o štyri minúty neskôr sa presadil aj Toby Alderweireld a v 76. položil hostí na lopatky Erik Lamela. Ten mohol v 86. minúte pridať aj štvrtý gól, no loptu napálil do brvna. Pre Spurs to bolo prvé domáce víťazstvo nad United od roku 2001.

 

Nedeľňajší zápas mal pôvodne plánovaný výkop o 17.00 SELČ, no museli ho pre dopravné zápchy v anglickej metropole posunúť o polhodinu neskôr. Autobus s výpravou United meškal a na štadióne nebol ešte ani dvadsať minút pred plánovaným začiatkom stretnutia. Liverpool, v základnej zostave so slovenský reprezentantom Martin Škrtelom, zdolal na domácom trávniku Stoke City 4:1. V 8. minúte otvoril skóre Alberto Moreno, v 32. zvýšil na 2:0 Daniel Sturridge a v druhom dejstve sa dvomi gólmi prezentoval Divock Origi. "Reds" tak poskočili na ôsme miesto tabuľky práve pred Stoke.

 

Premier League - 33. kolo:

AFC Sunderland – Leicester City 0:2 (0:0)

Góly: 66. a 90.+5 Vardy

 

 

 

Liverpool FC - Stoke City 4:1 (2:1)

Góly: 8. Moreno, 32. Sturridge, 50. a 65. Origi - 22. Krkič

/Škrtel za domácich celý zápas/

 

 

 

Tottenham Hotspur - Manchester United 3:0 (0:0)

Góly: 70. Alli, 74. Alderweireld, 76. Lamela

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona