Leicester a ManUtd vo Wembley o tradičnú prvú trofej sezóny

NETKY.SK • 6 August 2016, 13:45 • 2 min
Leicester a ManUtd vo Wembley o tradičnú prvú trofej sezóny

LONDÝN - Futbalisti úradujúceho šampióna Premier League Leicestru City a hráči Manchestru United, ostatného víťaza tamojšieho pohára FA Cup, otvoria novú sezónu pre anglickú elitu nedeľňajším tradičným duelom o národný superpohár (Community Shield) v londýnskom Wembley (17.00 h SELČ).

slovakia

left justify in out

Premier League 2016/2017 odštartuje počas budúceho víkendu siedmimi stretnutiami v sobotu 13. augusta.

"Líšky" z Leicestru sa pokúsia pridať do svojej zbierky druhý superpohár, dosiaľ jediný raz uspeli v roku 1971. Manchester United je zas najúspešnejším v histórii tejto súťaže - na svojom konte má okrúhlych dvadsať prvenstiev (16 unikátnych a 4 zdieľané). Počas ostatných desiatich rokov triumfovali "červení diabli" päťkrát (2013, 2011, 2010, 2008, 2007), v predmetnom období neuspeli len raz - v roku 2009 nestačili na hráčov FC Chelsea a podľahli Londýnčanom po penaltovom rozstrele. V uplynulých dvoch sezónach sa zo zisku trofeje tešili futbalisti londýnskeho FC Arsenal.

Manchester United počas vlaňajšieho ročníka nenaplnil ambície, dlho sa potácal na nižších poschodiach Premier League. Napokon obsadil 5. miesto a neprebojoval sa do Ligy majstrov - chýbal mu jeden bod - a predstaví sa len v skupinovej fáze Európskej ligy. Ani triumf v FA Cupe neznamenal pre holandského trénera Louisa van Gaala pokračovanie na Old Trafford, nahradil ho Portugalčan José Mourinho. Do mužstva niekdajšieho dlhoročného kormidelníka FC Chelsea pred novým ročníkom Premier League pribudli Zlatan Ibrahimovič, Henrik Mchitarjan či Eric Bailly. Práve Van Gaalov rukopis z ostatných dvoch rokov dáva zabrať Mourinhovi, ktorý od tímu vyžaduje viac prienikových prihrávok na úkor šírkových a nechce držanie lopty len pre držanie lopty. "Bude to chcieť čas. Netvrdím, že som lepší alebo že mám lepšie myšlienky či princípy, ale je to tak, moje tímy sú iné než Van Gaalove," citoval portál express.co.uk Mourinha, ktorý doplnil: "Je náročné zmeniť myslenie hráčov v súvislosti s dynamikou. Bolo by pre mňa jednoduchšie mať 20 nových hráčov a začať s nimi od nuly."

Leicester, naopak, má za sebou ligovú sezónu ako z najkrajšieho sna - zavŕšenú ziskom titulu v podaní najneočakávanejšieho šampióna ostatných desaťročí. Leví podiel na úspechu má taliansky kouč Claudio Ranieri, ktorý počas leta priviedol do tímu viacero zaujímavých mien - Ahmeda Musu, Bartosza Kapustku, Rona-Roberta Zielera, Luisa Hernándeza a Nampalysa Mendyho. Odišiel len N'Golo Kanté, ktorý zamieril do FC Chelsea. Na Leicester čaká aj výzva v podobe skupinovej fázy Ligy majstrov. "Všetci hráči a tréneri chcú hrať vo Wembley. Je jedným z najslávnejších štadiónov na svete," citoval web britskej BBC Ranieriho, Talian dodal: "Nebude to prípravný zápas. Vydáme zo seba maximum a Manchester United tiež. Obe mužstvá chcú zvíťaziť."


Prehľad víťazov a výsledkov zápasov o anglický futbalový superpohár Community Shield počas ostatných 10 rokov:
2015 FC ARSENAL - FC Chelsea 1:0
2014 FC ARSENAL - Manchester City 3:0
2013 MANCHESTER UNITED - Wigan Athletic 2:0
2012 FC Chelsea - MANCHESTER CITY 2:3
2011 Manchester City - MANCHESTER UNITED 2:3
2010 FC Chelsea - MANCHESTER UNITED 1:3
2009 FC CHELSEA - Manchester United 2:2 po predĺžení, 4:1 na strely zo značky pokutového kopu
2008 MANCHESTER UNITED - FC Portsmouth 0:0 po predĺžení, 3:1 na strely zo značky pokutového kopu
2007 MANCHESTER UNITED - FC Chelsea 1:1 po riadnom hracom čase, 3:0 na strely zo značky pokutového kopu
2006 FC Chelsea - FC LIVERPOOL 1:2


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies