Lehotský otvoril výstavu a pokrstil album Moje mladšie ja

NETKY.SK • 15 Január 2016, 10:44 • 2 min
Lehotský otvoril výstavu a pokrstil album Moje mladšie ja

BRATISLAVA - Slovenský hudobník a líder kapely Modus Janko Lehotský otvoril vo štvrtok večer v bratislavskej Galérii Umelka v spolupráci so Slovenskou výtvarnou úniou svoju druhú výstavu Moje mladšie ja, na ktorej zároveň pokrstil rovnomenný album a predstavil kalendár so svojimi obrazmi.

slovakia

left justify in out

Výstava Moje mladšie, ktorá je koncipovaná do troch blokov - obraz - kameň - drevo, nadväzuje na Lehotského prvú expozíciu Moje druhé ja (2014). Známy interpret obrazy maľuje technikou akrylu podľa fotografií a portrétov svojich blízkych. Okrem obrazu však hudobníka uchvátil i kameň a drevo, do ktorých štruktúry však podľa vlastných slov zasahuje len minimálne.


Výtvarnú tvorbu považuje 68-ročný Bratislavčan za ďalší spôsob svojho umeleckého vyjadrenia. „Výtvarná tvorba je skutočne také moje druhé ja. Človek sa pri tej muzike síce takto pokladá do celkom netradičnej polohy, ale každý to podľa mňa v sebe má, len niektorí to nevedia hneď odhadnúť,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA. Kamene a drevo, z ktorých popri maľovaní na plátno Lehotský vytvára svoje diela, si podľa vlastných slov zbiera celkom náhodne. „Musia ma hlavne zaujať. Niektoré sú zo zahraničia, niektoré odtiaľto, ale našiel som ich väčšinou na takom mieste, kde by som ich vôbec nehľadal. Pre mňa je zároveň najväčší zážitok, keď nemusím na tom kameni alebo dreve robiť skoro nič. A to je na tom to krásne, že ten kameň vlastne hovorí sám o sebe a to jeho posolstvo v ňom môže nájsť hocikto, kto v ňom dokáže vidieť určitú tvár alebo čokoľvek iné...,“ poznamenal známy hudobník.


Na albume, ktorý v rámci vernisáže uviedol do života, prináša desať nových piesní. „Je tam desať skladieb, všetko sú to nové pesničky a podieľali sa na ňom vynikajúci textári. Našiel som i jeden krásny text od nebohého Jožka Urbana a niektoré ženské party mi bravúrne naspievala Barbora Švidraňová,“ priblížil Lehotský.


Kalendár, ktorý hudobník predstavil, vznikol v spolupráci s fotografom Ivanom Kostroňom. Počas večera, ktorý Lehotský oživil tromi piesňami z aktuálneho albumu, svoju novú knihu Kreativita 2 - Cyklus tvorenia pokrstil i architekt Pavol Mrázek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies