Lego dosiahlo vlani výrazný nárast zisku aj tržieb

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 13:45 • 2 min
Lego dosiahlo vlani výrazný nárast zisku aj tržieb

KODAŇ - Dánsky výrobca legendárnej stavebnice Lego dosiahol aj vlani výrazný nárast zisku, už desiaty rok po sebe.

slovakia

left justify in out

Vďačí za to veľkému dopytu na všetkých kľúčových trhoch s výnimkou Ruska, kde tržby firmy klesli v dôsledku nepriaznivých kurzových vplyvov. Lego očakáva aj v tomto roku priaznivé výsledky a pokračuje v globálnej expanzii.

 

Čistý zisk spoločnosti za rok 2015 vzrástol o vyše 30 % na 9,2 miliardy dánskych korún (1,23 miliardy eur) zo 7 miliárd DKK v roku 2014.

 

Tržby firmy Lego sa vlani zvýšili o 25 % na 35,8 miliardy DKK a v lokálnych menách vzrástli o 19 %. Lego vlani predalo odhadom 72 miliárd plastových dielcov svojej stavebnice.

 

Generálny riaditeľ Joergen Vig Knudstorp odhaduje, že na celom svete sa približne 100 miliónov detí hrá so stavebnicou, a to buď doma, alebo v komunálnych centrách, ktoré podporuje nadácia Lego Foundation.

 

Spoločnosť vlani zvýšila počet zamestnancov na celom svete o 15 % na 17.300 osôb. Viac ako 90 % odpadu z výroby Lego recykluje.

(1 EUR = 7,4602 DKK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies