Legionárskej chorobe podľahli v Portugalsku štyria ľudia

NETKY.SK • 10 November 2014, 16:57 • 2 min
Legionárskej chorobe podľahli v Portugalsku štyria ľudia

LISABON - Rozšíreniu legionárskej choroby v Portugalsku podľahli štyria ľudia a desiatky ďalších museli hospitalizovať.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v pondelok miestne úrady s tým, že zdroj nákazy zatiaľ nezistili. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že ťažkú formu zápalu pľúc diagnostikovali už u 160 ľudí. Dve desiatky z nich sú na oddeleniach intenzívnej starostlivosti v rôznych nemocniciach. Najväčšia koncentrácia prípadov je v štyroch farnostiach v okrese Vila Franca de Xira, asi 25 kilometrov severovýchodne od Lisabonu. Choroba sa šíri vdýchnutím pary kontaminovanej baktériou, nemôže sa prenášať z človeka na človeka. Najzraniteľnejší sú pritom ľudia v zlom zdravotnom stave.

 

Najhoršiu epidémiu legionárskej choroby zaznamenali v roku 2001 v susednom Španielsku, kde potvrdili 450 prípadov, pričom šesť ľudí neprežilo. Choroba je pomenovaná po epidémii z roku 1976, ktorá vypukla na stretnutí bývalých legionárov v americkom meste Philadelphia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies