Legia Varšava očakáva ďalší trest od UEFA

NETKY.SK • 29 August 2013, 14:30 • 2 min
Legia Varšava očakáva ďalší trest od UEFA

VARŠAVA - Priaznivci poľského klubu predviedli v utorkovom odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrov 2013/2014 proti Steaue Bukurešť ohňovú šou, odpálili niekoľko rakiet a hádzali predmety na hraciu plochu

slovakia

left justify in out

Po tom, ako priaznivci poľského futbalového klubu Legia Varšava predviedli v utorkovom odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrov 2013/2014 proti rumunskej Steaue Bukurešť pútavú ohňovú šou, odpálili niekoľko rakiet a hádzali predmety na hraciu plochu, očakáva vedenie majstra Ekstraklasy od Európskej futbalovej únie (UEFA) ďalší prísny trest. Predstavitelia klubu sa dokonca obávajú toho, že im UEFA zavrie štadión.

Ako je známe, duel proti Rumunom odohrala Legia na čiastočne uzavretom štadióne. Dôvodom bolo rasistické správanie fanúšikov varšavského klubu v stretnutí 2. predkola LM  proti waleskému družstvu FC The New Saints (1:0). UEFA vtedy potrestala deväťnásobného poľského šampióna pokutou 30-tisíc eur a uzatvorením severnej tribúny počas spomenutej odvety play-off o postup do skupinovej fázy LM. 

"Momentálne prebieha disciplinárne konanie za správanie sa fanúšikov počas zápasu 3. predkola LM proti nórskemu tímu Molde. Nie je vylúčené, že v skupinovej fáze EL UEFA odohráme jeden z troch zápasov na prázdnom štadióne," vyhlásil pre portál sport.pl Bogdan Kuzio, ktorý má na starosti bezpečnosť na štadióne Legie.

Poľské médiá však upozorňujú aj na druhú stranu mince. V úvodnom dueli play-off EL UEFA FC Sevilla - Slask Vroclav (4:1) došlo k situácii, ktorá sa dotkla všetkých Poliakov. Priaznivci španielskeho klubu totiž vytiahli transparent s nápisom "Vitajte v Katyni!", čo predstavovalo narážku na citlivú udalosť v poľských dejinách. Poľské ministerstvo vnútra už dokonca zaslalo oficiálnu sťažnosť priamo prezidentovi UEFA Michelovi Platinimu. Zatiaľ nie je známe, či sa UEFA bude zaoberať aj týmto prípadom. Fanúšikovia FC Sevilla napokon pred štvrtkovou odvetou vo Vroclave zrušili svoj plánovaný výjazd do Poľska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies